Albérlet keresés tippek

Albérlet keresés tippek

Budapest hatalmas város magyarországi viszonylatban, ezért aki ide költözik, érthető módon használható albérlet keresés tippeket szeretne, mielőtt rászánja magát a csomagolásra.
Cikkünkben összeszedtük azt az öt leghasznosabb tanácsot, amely minden számára meg fogja könnyíteni, hogy a lehető legjobb albérletet találja meg.

 

1. Gondold át, hogy egyedül, pároddal vagy idegenekkel akarsz-e együtt élni az alberletben ki fizeti a javitasokat 2020 01

Amennyiben egyedül, vagy pároddal költöznél albérletbe, és szűkösebbek a lehetőségeitek, fontold meg, hogy esetleg csak egy szobát bérelsz ki, nem egy egész lakást. Habár elsőre talán nem hangzik túl bíztatóan, ám amíg minden forintot az élére kell tenni, így lehet a legjobban spórolni, mert szoba bérlése esetében a lakhatás költségei is több ember között oszlanak meg.

2. Gyermeked, kisállatod van? Akkor így keress albérletet!

Ha családostul költöznél vagy éppen kisállattal, akkor sajnos hamar szembetalálod magad a sorozatos elutasításokkal a lakástulajdonosok részéről. Ez meglehetősen visszás helyzet, ám mindenkinek joga van eldönteni, kiadja-e a lakását családoknak vagy gazdiknak.
Érdemes tehát azzal kezdeni ilyenkor az albérletkeresést, hogy átnézed az alberletbudapest.hu lakáskínálatát, ahol az egyik legjobb minőségű ingatlanokat találod meg a fővárosban korrekt árakon, átlátható feltételekkel

3. Az albérleti díj és a rezsidíj felett legyen még bőven pénzed

Amikor egy albérlet megfelelőnek tűnik, gondold végig, hogy mennyi pénz áll rendelkezésedre havonta – és ez mennyire fedezi az életet Budapesten. Az albérleti díjon és a lakás rezsiköltségén felül több elkerülhetetlen kiadásod is lesz: utazás, élelem, ruházat, mobil, internet.

Ha egy lakást csak úgy tudsz kivenni, hogy a fentieket szűkösen fedezi a havi bevételed, inkább olcsóbbat válassz, vagy szobát bérelj, mert garantáltan többet kell majd költs a minimálisnál. Budapest viszont sok szempontból olcsóbb, mint a vidék – már csak a boltok közötti árverseny miatt is.

4. Fontos a kis távolság, ám a tömegközlekedés is jó Budapesten

Ha egy albérlet fél órára van a munkahelyedtől vagy az egyetemtől, kifejezetten jó helyen találtál lakást magadnak. Budapesten a napi egy-másfél óra ingázás teljesen hétköznapi még azok számára is, akiknek saját lakásuk van a Fővárosban. Keress bátran távolabbi kerületekben lévő lakást, ha azokat kedvezőbb áron tudod bérelni. Ha például a 19. kerületben, Kispesten bérelsz lakást, akkor onnan húsz perc alatt bent vagy a Belvárosban, negyven perc alatt pedig akár Újpesten is.

5. Ne hagyd az utolsó percre az albérletkeresést

A legfontosabb tipp: sose hagyd az utolsó pillanatokra az ideális albérlet megtalálását, mert például a felvételi pontszámok kihirdetését követően megindul a roham a lakások iránt, és mivel több tízezer diák akar majd Budapestre jönni tanulni, napok alatt elkapkodják az albérletek többségét.