Albérlet külföldi diákoknak

Albérlet külföldi diákoknak

Budapesten egyre több külföldi diák tanul és számukra evidens, hogy kollégiumban vagy albérletben élnek.

Ám nem is olyan egyszerű albérletet találnia egy magyarul nem, vagy alig beszélő tanulónak! students property budapest 2021

Igaz, hogy a környező országok közül Budapest a harmadik legdrágább az albérleti piacon, viszont egy külföldi diáknak, jellemzően, jobbak az anyagi lehetőségei, mint egy magyarnak.

A magyarországi hallgatók majdnem 10%-a külföldről érkezett

Jelenleg a magyar felsőoktatásban 300 ezer magyar és kb. 26 ezer külföldi diák tanul, a többségük természetesen Budapesten. A külföldi diákok száma egyre nő, és közülük sokan keresnek albérletet, vagy kiadó szobát, akár Budapesten tanulnak, akár vidéken.

Aki tehát albérlet keresésén töri a fejét, mindenképpen nyár elején legkésőbb kezdjen bele, mert augusztustól kezdve szeptember végéig kifejezetten sok (külföldi) diák keres Budapesten albérletet!

A külföldi diákok inkább szobát vagy garzont bérelnek

Mivel hazánkban a magyaroknak nem könnyű kigazdálkodni az albérletet, vagy éppen kölcsönt felvenni rá, a javarészt ösztöndíjjal jövő külföldieknek sokkal inkább könnyebb kifizetniük a hazai albérleti árakat.

Viszont a külföldi diákok körében még így is legkeresettebb a garzonlakás, hiszen minden megvan ott, ami nekik kell, de mégis aránylag olcsón jutnak hozzá, és tökéletesen megfelel egy diák igényeinek.

Mire van igénye egy külföldi diáknak az albérletben?

A külföldi diákok számára a modern fiatalos lakások a nyerőek, akárcsak a hasonló környezet, kisebb parkokkal, modernebb építésű társasházakkal. Egyre több megújuló lakóövezet van az egyetemek mellett, pontosan azért, hogy a külföldiek számára is megfelelő kereslet legyen a lakásokban.

A befektetők is tudják, hogy ez jó és kifizetődő számukra, így, ha egy ilyen környéken veszünk lakást, és kiadjuk egy, vagy több külföldi diáknak biztosak lehetünk benne, hogy jól járunk.

A külföldi diákoknak kiadó lakások és szobák külön kategóriába tartoznak az albérletpiacon

Sok magánszemély is kimondottan nekik kialakított, akár több szobás lakást ad ki, és így is hirdetik, az elitebb albérleteket magyarok számára már ki sem adják. Mivel sokszor a külföldi diák egész jól beszél magyarul, van olyan hirdetés, amiben kimondottan magyarul beszélő diákot keres, az angolul kevésbé beszélő tulajdonos.

A külföldi diákok számára a legkedveltebbek az V-VI-VII kerületek, illetve minden, jó közlekedéssel rendelkező környék, amely az egyetemük közelében található. Az alberletbudapest.hu kínálatában csupa olyan kiadó szoba található, amely a külföldi diákok számára ideális, mind berendezésében, mind elhelyezkedésében, mind árában.