Albérlet külföldieknek

Albérlet külföldieknek

Egyre elterjedtebb Magyarországon, hogy külföldieknek adják ki az albérletet. Nézzük, hogy miért éri meg jobban, illetve kik is elsősorban a célpiac.

Ha végignézzük a kimutatásokat, vagy akár csak egy nagyobb sétát teszünk a Fővárosban, az hamar nyilvánvalóvá válik, hogy az elsődleges célközönséget olyan külföldiek alkotják, akik itt tanulnak, dolgoznak, és szükségük van albérletre. ingatlan kiadas budapesten kulfoldieknek2020a

Ha beszélsz idegen nyelveket és van kiadó ingatlanod, extra szolgáltatásokkal még inkább kedvezőbb árat tudsz kapni az albérletedért.

Hogyan érheted el a célcsoportodat?

Tegyél fel angol, illetve német, és egyéb nyelveken hirdetéseket a legtöbb magyar ingatlanos portálra, és amennyiben extra szolgáltatásaid vannak, akkor azokat is tüntesd fel.

Jó ötlet a közösségi oldalakon is körbenézni, jellemzően minden nagyváros esetében, ahol külföldiek dolgoznak és élnek, létezik számukra saját csoport.

Milyen extra szolgáltatásokat tudsz adni?

Amennyiben jól beszéled az angolt, tudsz plusz szolgáltatást nyújtani a külföldi albérlőidnek, amiért magasabb bérleti díjjal kalkulálhatsz.

Megmutathatod nekik a legjobb hazai helyeket, akár kávézókról, akár éttermekről vagy kocsmákról van szó, de azt is, hogy hol érdemes vásárolni, szolgáltatásokat igénybe venni. Értesítést küldhetsz nekik a nemzeti ünnepekről, segíthetsz nekik bármilyen hazai ügyben eljárni, akár fordítani is, amennyiben elakadnak.

Intézheted a ház ügyeit, a szükséges karbantartási munkáknál ott vagy, stb. A kreativitásod szab ennek csak határt.

Mire számíts, ha külföldit fogadsz albérlőnek?

Sok külföldi diák keress itthon albérletet, és sokkal rugalmasabbak is, mint a magyarok. Sok Erasmus ösztöndíjas fél évre keres albérletet, ez esetben határozott idejű szerződéskötés esetén, a szerződés lejártakor magától ki is költözik, kevésbe lakja le, és te meg megnézheted, karbantarthatod két albérlő között a tulajdonod.

Persze vannak olyanok is, akik hosszabb időre terveznek itt élni, mondjuk egy külföldi felsővezető, aki akár a családjával, akár egyedül jön, megengedheti magának a drágább lakásokat is. Ők könnyebben és természetesebben fizetnek, hiszen általában a cégük állja a kiadásokat, és ha extra szolgáltatást kapnak mellé, akkor még az ismerőseiknek is ajánlani fognak téged.

Milyen helyeket részesítenek előnyben a külföldiek?

A külföldiek szinte mind jól felszerelt lakásokat keresnek, és általában olyan helyeket, amelyek közel vannak az egyetemhez, vagy a munkahelyükhöz, vagy jól megközelíthetőek tömegközlekedéssel.

Előny, ha a tulaj beszéli a nyelvet, de legalábbis az angolt minimum társalgási szinten. A külföldiekkel is ugyanúgy szerződést kell kötni, amit magyarul és angolul, vagy az anyanyelvükön is kötelező megszövegezni, másként joggal védekezhetnek vitás kérdés esetén, hogy nem értették, mit íratnak velük alá!

Ha viszont te szeretnéd megtapasztalni, milyen egy modern, európai szinten berendezett és magyaroknak is megfizethető albérletben élni, válassz lakást az alberletbudapest.hu kiadó ingatlan kínálatából!