Átlagos albérlet árak Budapesten

Átlagos albérlet árak Budapesten

Az átlagos albérlet árak Budapesten jellemzően százezer és kétszázezer forint között alakultak a KSH felmérése szerint. A budapesti bérleti díjak 2019-ben az országos átlag másfélszeresét is megközelítik és a magyarországi bérelt lakás piac kínálatának közel 35%-át a Budapesti bérlemények adják. 

Jellemzően minél több szobával rendelkezik az adott ingatlan, annál többet kérnek havonta egy bérleményért, így előfordulhat, hogy egy kisebb területű, de több szobával rendelkező átlagos ingatlan magasabb bérleti díjjal kerül meghirdetésre, mint esetleg egy nagyobb alapterületű, ám kevesebb szobát magában foglaló társa. atlagos alberlet arak budapesten

A 2018-2019-es év során a kiadó lakások kínálata jelentősen megemelkedett

Ennek oka részben az újépítésű ingatlanok megnövekedett számának, részben a befektetői célú lakóingatlanok nagyszámú felvásárlásának köszönhetően. Ám mint ahogyan a kereslet, úgy a kínálat sem egyenletesen oszlik el Budapest kerületeiben.

Míg a belső kerületekben folyamatosan több, addig a peremkerületekben lényegesen kevesebb a szóba jöhető albérlet, ugyanakkor akár 20-40 ezer forinttal is olcsóbb lehet az albérlet piacon az a lakás, ami a külső kerületekben elérhető.

Az alacsonyabb árfekvés miatt itt egy-egy meghirdetett kiadó ingatlanra évek óta lényegesen több érdeklődő jut akkor is, ha az ingatlan felszereltsége éppen csak átlagosnak mondható.

A legtöbben a XI., a XIII és a XIV. kerületben keresnek albérletet

Ennek megfelelően az átlag lakások bérleti díjai ezekben a kerületekben 145-165 ezer forint körül mozognak. Azonban a legdrágább, V. VI. kerületek átlag 180-190 ezer forintos albérletei is hamar elkelnek, még a 220-240 ezer forintos induló árak sem szabnak gátat azoknak, akik kifejezetten a belvároshoz ragaszkodva, például a Nagykörút környékén keresnek maguknak bérleményt.

Érdemes ezért megnézni az alberletbudapest.hu 9. kerületi kiadó ingatlanait, hogy a legjobb áron találjon albérletet Budapesten! Budapest szerte átlagosan a normál felszereltségű garzonlakások, rezsi nélkül, 120-140 ezer, a másfél és két szobás ingatlanok 165-180 ezer, míg a három vagy több szobás albérletek 200 ezer forint feletti áron találnak gazdára, illetőleg bérlőre.

A tavalyi árakhoz képpest éves szinten a budapesti lakásbérleti díjak nem emelkedtek meg lényegesen

Átlag ugyanis alig 7-8 százalékkal drágult csak a piac, azonban jól láthatóan megnövekedett a drágább bérleti díjjal meghirdetett lakások száma. Pedig az átlagos lakások nagyjából szinte változatlan előfordulási számmal vannak jelen az elmúlt években, csak a százalékos arányuk az, ami a mennyiséghez képpest csökkent, vagyis aki keres, az még mindig talál is magának a középpályán kedvére valót.