Az albérlet előnyei és hátrányai

Az albérlet előnyei és hátrányai

Minden ember vágyik arra, hogy kellemesen kialakított otthona legyen. Nem mindenkinek adatik meg azonban a saját tulajdonú otthon,

illetve nem is mindenki akarja vállalni az összes kötöttséget, amit egy saját ingatlan jelent.
Ilyenkor az ember elindul, hogy albérletet keressen, ám igencsak érdemes előtte átgondolni. Ezért most összegyűjtöttük öt-öt pontban, hogy milyen előnyei és hátrányai vannak az albérleteknek.

Az albérlet előnyei budapest alberlet megfizetheto 2020 ban

1. Nem neked kell fizetni a lakás vagy ház felújításainak költségeit. Mindegy, hogy új vagy régi a lakás, vagy ház ahol éppen élünk, ha a miénk, nekünk kell minden ezzel kapcsolatos költséget fedezni.
Az albérletben ezzel ellentétben nem csak a felújítást, de az egyéb extra költségeket sem nekünk kell fizetni. Ha csőtérés van, vagy bármely előre nem látható dolog történik a lakásban, a tulajdonos felelőssége, nekünk csak az a dolgunk, hogy értesítsük őt.
2. Nem kell banki kölcsönt felvennünk. Lássuk be, azért a mai világban ez sem éppen hátrány, sőt, nem kell aggódni a banki változó árfolyamok miatt, és tudjuk, hogy az albérlet kiszámítható költség számunkra.
3. Ha el akarsz költözni a szüleidtől, mielőtt saját tulajdonú lakásba költözöl, kipróbálhatod milyen az élet, ahol számlákat kell fizetned, és végre teljesen önálló életviteled lehet.
4. Ha egyetemre jársz, vagy más városban dolgozol huzamosabb ideig, és a lakóhelyed túl messze van, ugyancsak az albérlet a nyerő. A kollégium vagy a munkásszálló aligha felel meg mindenki igényeinek.
5. A társasházban lévő felújításokat nem nekünk kell fizetni, sőt ha festésre szorul az albérletünk, azt is a tulajdonosnak kell elintéznie. Egyáltalán: a legtöbb, az ingatlannal járó ügyintézés terhe más vállán nyugszik. Nekünk csak a fix díjat kell állni, ha az alberletbudapest.hu kiadó lakás kínálatából választottunk albérletet!

Az albérlet hátrányai

1. Nem a miénk a lakás, vagy ház. Ennél fogva ügyelni kell, hogy hova akaszthatunk fel képet, a tulajdonos megszabhatja azt is, hogy mit tehetünk és mit nem az ő tulajdonában.
2. Amennyiben nem kötöttünk szerződést, vagy pláne számlát se kapunk a lakbér és a kaució után, a tulaj szinte bármikor kirakhat, ha esetleg eladja a lakást, vagy netán más tervei vannak vele. Persze a törvények megszabják a kereteket, de jobb biztosra menni és inkább az alberletbudapest.hu-tól bérelni lakást vagy szobát, ahol védve vagyunk!
3. Legtöbb esetben elsődlegesen határozott időre, egy éves szerződésre kell megkösd az albérletet.
4. Több havi kauciót kell fizetned – amit normális esetben azonban vissza is kapsz a végén, ha rendeltetésszerűen használtad az ingatlant.
5. Amennyiben már eleve bútorozott a hely, akkor is el kell viselnünk az adott bútorokat, ha éppen az nem tetszik, vagy kicsi a hűtő, nem cserélhetjük nagyobbra. Amennyiben nincsenek rendelkezésre álló saját bútoraink, vagy hűtőnk, vagy mosógépünk elég nagy költség lehetne, ami nem mindig olcsó mulatság.