Az élhető 9. kerületről

Az élhető 9. kerületről

Budapest. A kiadó albérletek és a felpezsdült életvitel mekkája. Melyik fiatal ne vágyna jól fizető munkája mellé egy gyönyörű lakásra és a pörgő életvitelre a nagyvárosban?

budapest alberlet 2021aNem mindegy azonban. hogy hová költözünk a fővároson belül. A gyorsan változó, pezsgő életért mindenképpen a belvárost kell szem előtt tartanunk.

A 6.-7.  kerület teljes mértékben a felgyorsult életvitelről váltak népszerűvé, míg a 8. – 9. kerület szintén a pörgés színterei, de az olcsóbb albérleteké is. Fontos a lakhatóság kérdését is megvizsgálni mielőtt egy lakás vagy éppen szoba bérlésre mellett döntünk. Míg a belváros tényleg tökéletes lehetőségeket biztosít a fiatalok számára, figyeljünk oda arra is, hogy melyik kerület mit adhat számunkra.

A fent említettek közül a 9. kerületet emelnénk ki. Olcsó és lakható, közel helyezkedik el a belváros szívéhez, tehát rengeteg kávézó, étterem és szórakozóhely található csekély távolságra a kerülettől. A tömegközlekedés nyújtotta lehetőségek pedig itt is kifogástalanok, ráadásul nemcsak a belvárosba juthatunk el könnyedén, de a kerület hidat képez a belváros és a külvárosi kerületek között is, aminek köszönhetően bárhová eljuthatunk igen hamar.

A kiváló élhetőség mellett pedig számtalan program és történelmi emlékmű található Ferencvárosban. Az ország két neves és igencsak népszerű egyeteme, a Semmelweis Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem is ebben a kerületben lelhetők fel, ami az olcsó albérletre vágyó egyetemisták számára kifejezetten jó hír, hiszen az egyetemtől mindössze pár percnyi távolságra is találhatnak lakhelyet.

Az alberletbudapest.hu kimondottan 20 és 30 év közötti fiataloknak szolgáltat lakásokat a belváros minden kerületében, így tehát a 9. kerületben is, ahol számtalan megfizethető, megkérdőjelezhetetlen minőségi, felújított, karbantartott, modern stílusban berendezett lakást, illetve szobát kínálnak. A meghatározott időtartamú szerződésnek köszönhetően pedig nem kell a lakást túl korán történő elhagyásától tartani.

Az egyetemek mellett továbbá itt található a Központi Vásárcsarnok és az Iparművészeti Múzeum, ahogyan a Művészetek Palotája és a Nemzeti Színház is, tehát a Kultúra szerelmesei sem fognak unatkozni, ha úgy döntenek, adnak egy esélyt a Ferencvárosban elhelyezkedő lakásoknak. Ha pedig ráunnak a 9. kerületi programokra? Nos, mindössze pár villamosmegállónyira máshol is lelhetnek kedvükre való programokat.