Beszéljünk egy kicsit Budapest első kerületéről

Beszéljünk egy kicsit Budapest első kerületéről

Amikor valaki Budapestre készül, mindig égető kérdés, hogy melyik kerületbe is költözzön. A 7. kerületben található party negyed?

A 6. kerület, azaz a belváros szíve? A népszerű 8. kerület? Esetleg a megfizethető Zugló térsége? Buda kerületei? Óbuda?
Ha ezt a cikket olvasod, akkor biztosan te is ezzel a kérdéskörrel foglalkozol éppen. Mi segítségedre sietünk. Míg az összes kerület egyedi és gyönyörű, most szeretnénk figyelmedbe ajánlani az 1. kerületet.

budapest 1 keruleti alberletekSzámtalan jobbnál jobb lehetőség áll rendelkezésedre, ha kiadó szobát keresel Budapesten. Mindegyik kerületnek megvan a maga szépsége, különlegessége, olykor pedig korosztálya is. Attól függően, mivel szeretnéd körülvenni magad és hol érzed magad igazán elemedben, könnyedén megtalálhatod a megfelelő albérletet, vagy éppen kiadó szobát.
Egy nagy hiba, amit rengeteg bérlő elkövet az nem más, minthogy nem veszik figyelembe a saját egyéniségüket. Népszerű gyakorlat, különösen a kezdő, tapasztalatlan bérlők körében, hogy kiszemelik a legolcsóbb lakást vagy éppen a kényelmesnek tűnő opciót és rögtön le is csapnak rá.

Bár a gyorsaság nem probléma, sőt kifejezetten lényeges elsőként kibérelni egy albérletet, hiszen sok vetélytársad akadhat, akik úgyszintén kiszemelték maguknak az adott lakást, netalán kiadó szobát. A hiba abban rejlik, hogy nem veszik figyelembe a saját személyiségüket a bérlők.
Ahhoz ugyanis, hogy jól érezd magad egy lakásban vagy éppen a kibérelt szobában, fontos, hogy az egyéniséged kifejezésre kerüljön ott. A lakás stílusának jelentőségéről itt olvashatsz bővebben.
A stílus mellett szintén kiemelkedően lényeges, hogy a környék, illetve a kerület, amelyben a lakás elhelyezkedik, számodra szimpatikus legyen, ott olyan aktivitásokra legyen lehetőség, amelyek kedvedre valók, egyszóval tükrözzenek.
Amennyiben rajongsz a történelmi értékekért, hazánk látványosságaiért és szeretnél a belváros közvetlen környékén valami régit, egy maroknyi történelmet csempészni, azt összevariálni napjaink modernségével, akkor Budapest 1. kerülete tökéletes választás lehet számodra lakhatás szempontjából.

Más világ

Hogy mire is számíthatsz ha egy kiadó szoba 1. kerület elhelyezkedésben szerepel terveid közzött? Nos, számtalan látványosságra és a legkülönlegesebb architektúrára egyaránt.  A Budai várnegyed, Halászbástya, Sándor – palota és a Víziváros mind-mind kivételes látnivalóként szolgálhatnak minden reggel. Itt olvashatod egyik cikkünket, amelyben bemutatjuk, miért is jó Budán és Pesten élni.
Macskaköves, lépcsőzetes, szűk utcákon, egy letűnt kort szemléltető, de a modern szolídan befogadó stílusú városnegyedet hívhatsz otthonodnak. A legtöbb kiadó szoba 1. kerület térségben tengernyi szofisztikált, stílusos és arisztokratikus irányvonalat követ. Amennyiben a te stílusod is kifinomult, letisztult és elegáns, nagyon is élvezni fogod az itt töltött időt.

Történelem

A múzeumok egész zsanrája lelhető fel ebben a kerületben. Roppantul szerencsés vagy, ha lelkes múzeum látogató vagy. Természetesen, ha nem így lenne, akkor is hasznos lehet egy ilyen környékre költözni, nem messze a múzeumoktól.
Ha pedig szívesen fogadnál olyan látogatókat, akik rajonganak a történelem iránt,  estleg külföldi barátaidat vezetnéd körbe, máris nyert ügyed van. Történelmi kincsekben nincs hiány, így számukra sem lesz unalmas a látogatás.

Igen lélekemelő és feltöltő lehet az 1. kerületben töltött idő, pláne, ha még a lakásod is ott található. Ha érdeklődnél afelől, hogy lenne-e kiadó szoba 1. kerület térségben, bátran keresd ügyfélszolgálatunkat, ez pedig szintén érvényes bármilyen albérlettel, illetve kiadó szobával kapcsolatos kérdéssel kapcsolatban.