Bútorozott vagy bútorozatlan albérlet? Előnyök és hátrányok

Bútorozott vagy bútorozatlan albérlet? Előnyök és hátrányok

Akár albérlő vagy, akár lakástulajdonos, biztos, hogy felmerült már benned is a kérdés: bútorozott legyen a lakás, vagy bútorozatlan?

Az albérlet mindig ideglenes megoldás a lakhatásra, ezt beköltözésnél mindig kérdés, hogy valaki saját bútorokkal érkezne-e vagy eleve olyan lakást keres, ahol ezzel nem kell foglalkoznia.

Egy lakást bebútorozni mindig jelentős kiadás ingatlan budapesten 2020

Tulajdonos szempontból nézve a lakás berendezése extra kiadás: hacsak nem örökségként jutott egy bebútorozott lakáshoz, ahol ráadásul még használható is a berendezés, a bútorokat külön meg kell vásárolni, berendezni, egyszóval igencsak rá kell költeni a pénzt.
Persze vannak olyan tulajdonosok is, akiknek már vannak új bútorai, és költözés után a régi bútorokat hagyja ott a kiadó lakásban, mert egyszerűbb neki otthagyni, és bútorozottan kiadni.

A bútorozott lakás mindig kockázat a tulajdonos számára

A lakástulajdonos részéről lehet előny, de akár hátrány is, attól függően, hogy milyen albérlőket fog ki. Amennyiben bútorozottat ad ki, ott van a veszély, hogy lelakják, illetve, aki beköltözik kevesebb időre veszi ki, hiszen összecsomagol pár dobozt az illető és már tovább is áll.
Amennyiben bútorozott lakást ad ki valaki, javasolt minden bútort beleírni a bérleti szerződésbe, és kiköltözés esetén érdemes ellenőrizni, hogy milyen állapotban vannak a bútorai, esetleg evőeszközei, étkészlete amennyiben azokat is az albérlők rendelkezésére bocsátotta.

Fontos azt is végig gondolni, hogy milyen célból is vesszük ki az adott lakást

Albérlői szempontból nézve, ha bútorozatlan az albérlet, akkor viheted a saját bútoraidat, ha vannak, és úgy rendezed be, ahogy szeretnéd, ami lehet előny.
Azonban, ha ez az első saját lakásod, vagy nincsenek bútoraid, viszont kevés a pénzed, akkor egy bútorozatlan albérlet kifejezetten hátrányos. Egy nőnek vagy egy családnak lehet, hogy fontosabb a saját bútor az otthon melege miatt, viszont egy egyedülálló férfinak, vagy annak, akinek kevés holmija van, de tovább kellett jönnie az eddigi helyéről, kifejezetten előny lehet egy bútorozott lakás.
Amennyiben még a konyha is teljesen felszerelt, az további előnnyel szolgál mindazoknak, akik sokat főznek, így a diákoknak is kifejezetten előnyös egy bútorozott lakás.
Akinek nincs saját bútora, és nem is kell rá költenie, hanem csak beleköltözik a kényelmes otthonba, messze jobban jár, mintha külön költözködnie kéne. Persze attól is függ, hogy milyenek a bútorok, a régi elhasznált bútorokkal kevésbé kényelmes a lakhatás.
Az alberletbudapest.hu kiadó lakás kínálatában csak olyan lakásokat és szobákat találsz, amelyek felújítottak és új bútorokkal lettek teljesen berendezve, így a szerződés aláírása után azonnal költözhetők!