Csalódott a legtöbb diák, aki albérletet keres

Csalódott a legtöbb diák, aki albérletet keres

Az albérlet keresés nem egyszerű, és főleg nem könnyű olcsó és jó albérletet találni, akár vidéken, akár Budapesten nézzük az ingatlan kínálatot.

Az albérlet piac nagyon változékony ugyan, de egyre inkább mennek fel az albérlet árak, nehéz kifogni az alacsony díjú albérleteket, így sok diák a kezdő lelkesedés után jellemzően csalódik.

Vidéken eleve kevesebb a lehetőség az albérletek terén diakok alberlet budapesten

A vidéki egyetemvárosok melletti albérleteket eléggé magas áron kínálják, hiszen remélik, hogy így is kiveszik. Ilyenkor szokott az előfordulni, hogy mivel a szülők pénztárcája is véges, több diák összefog, és együtt vesznek ki egy-egy lakást.

A szülői ház utáni élet, a fészekből kirepülés nem mindig egyszerű, főleg akkor nem, ha kevés pénzből tud csak gazdálkodni a gyermekünk, és rájön, hogy kénytelen lesz dolgozni is az iskola mellett, ahhoz, hogy ki tudja fizetni az albérletét, még akkor is, ha éppen szobát bérel.

Budapesten kollégiumban lakni se leányálom

A kollégiumi férőhelyek száma erősen korlátozott, így aki kiszorul, kénytelen albérletet keresni ahhoz, hogy be tudjon járni az iskolába. Vidéken 100 ezer forintnál kevesebbért sem lehet már lakást találni szinte, Budapesten, az egyetemek környékén pedig majdhogynem esélytelen.

Egy egyetem és főiskola ráadásul nem csak egy évig tart, hanem négy-öt év is, mire elvégzi a diák, és minden évben szembesülnie kell a növekvő albérleti árakkal és a gyorsan elkapkodott, jó helyen fekvő albérletekkel. A nyári albérlet vadászat mindenképpen kimerítő és nehézkes.

Budapesten sem jobb a helyzet, még akkor sem, ha itt messze nagyobb is a választék

Azért akárhogy is nézzük, csak jobb közel lakni az egyetemhez, vagy pedig olyan helyet találni, ami könnyen megközelíthető. Az egyetemek mellett lévő lakások nem olcsóbbak, hiszen tudják, hogy mindenképpen kiveszik, ami jelentős árfelhajtó erővel bír, ami a diákoknak nem éppen kedvező.

Az egyetemisták emiatt inkább a kisebb galériás lakásokat keresik, hiszen amennyiben egyedül laknak nekik bőven elég, és árban is kifizetődőbbek.

Nyáron az albérlet vadászat külön program, hacsak nem úgy oldják meg, hogy a már előző évben bevált albérletet a nyári szünetre is kiveszik, és fent maradnak Budapesten, illetve az adott városban, ahol a felsőoktatási tanulmányaikat végzik.

Viszont aki már csalódott az albérletvadászatban, annak akad egy jó hírünk! Az alberletbudapest.hu-n megtalálható lakások és szobák között ugyanis megfizethető áron találni modern, bútorozott ingatlanokat, akár lakásról, akár kiadó szobáról van szó!