Decemberben visszaesik az albérlet keresési kedv Budapesten

Decemberben visszaesik az albérlet keresési kedv Budapesten

Ó, az albérletkeresés! Kevés olyan stresszes időtöltés létezik, mint az interneten szörfözve, majd pedig lakásról lakásra járva keresni, kutatni az ideális albérletet.

Azt viszont kevesen tudják, hogy van lehetőség redukálni a stresszt és valamelyest élvezetessé tenni életünknek ezt a fontos periódusát is. A költözés ugyanis nagy életmódváltást igényel, hiszen búcsút intünk valami réginek és hozzá kell szoknunk az újhoz. Az új élet, ami számunkra teljesen idegen és szokatlan.

budapesti alberletek keresese telenA legtöbb ember nagy hibát elkövetve a legzsúfoltabb szezonban tervez új életet kezdeni, és próbál albérletet találni. Nyáron és szeptember elején diák albérletek tömkelege kerül kibérlésre, amikor az egyetemisták hulláma újra elözönli a fővárost. Ez nagyban megnehezíti dolgunkat. Hiába akadnak kitűnő ajánlatok, ha nem tudunk elsőként lecsapni azokra, hiszen kiélezett a verseny.

Mindenki olcsó, kiadó albérletet keres Budapesten, a diákok azonban az ösztöndíjukból könnyedén kifizetik a havi lakbért és rezsit. Több idővel is rendelkeznek, mint mi, ezért lehetőségük van elsőként lecsapni a legjobb ajánlatokra.
No, de ha nyáron és az azt követő indián nyár időszakát kihúzhatjuk a listánkról, akkor felmerülhet a kérdés, hogy mégis mikor érdemes albérletet keresni, hogy ne maradjunk hoppon és idegrendszerünk is ép maradjon? Célszerű az újrakezdés az év végére halasztani. Decemberben ugyanis visszaesik az albérletkeresési kedv Budapesten.

Amikor mindenki berendezkedett és megszokta új otthonát, akkor jöhet el a mi időnk

Hatékonyan, gyorsan találhatunk magunknak ugyanis lakást viszonylag normál áron, és a stresszt is redukálhatjuk ebben az időszakban. Télen valóban nincs verseny az ingatlan piacon.

Fontos, hogy megtaláljuk, mi a számunkra leghatékonyabb lakáskeresési módszert és pontosan kövessük is azt. Mindenkinél másképp áll össze a procedúra. Ajánlatos azonban figyelembe vennünk pár szempontot, ha azt szeretnénk, hogy erőfeszítéseink gyümölcsözők legyenek.

Először is kedvező lehet listát készíteni és írásba foglalni a terveinket, illetve hogyan szeretnénk tovább haladni. A lista élén értelemszerűen szerepelhet az, hogy Decemberben kezdjünk nézelődni, hiszen akkor sokkal kényelmesebb és effektívebb munkát végezhetünk.

Bár előfordulhat, hogy ismerősünk ajánl számunkra egy jó minőségű, olcsó lakást vagy szobát, netán ő keres lakótársat. Ekkor a procedúra megváltozik és csak meg kell szemlélni leendő szobánkat, lakásunkat. Ebben az esetben több lépést is átugrunk a listánkon. Azonban nem minden alkalommal van ekkora szerencsés és ilyen gondoskodó ismerőseink.

Ezt követően minden alkalommal végezzük kutatást azt interneten, még abban az esetben is, ha ismerős által ajánlott lakásra fáj a fogunk. Nem árt tájékozott ár és érték témában, egy mindössze pár négyzetméteres albérletért nem éri meg banális összegű árakat kiadni csak azért, mert nem akartunk utána olvasni a dolgok mikéntjének.

Ha pedig nincs ismerős segítségünk, akkor egyértelmű, hogy első lépéseinknek kellene szerepelni a kutatásnak. Ajánlatos annyi hirdetést összegyűjteni, amennyit csak lehet, de a hirdető oldalak kiemelt hirdetései általában a legnívósabbak. Ezek a cégek, hirdetők adnak magukra annyira, hogy kiemelik ajánlataikat.

Következő pontunk a listán a hirdetővel történő kapcsolatfelvétel

Az ezzel kezdődő periódusa munkánknak kiemelt jelentőségű, ekkor kerül sor ugyanis az első benyomás megtételére. Mint tudjuk, az első benyomás a legmértékadóbb része egy találkozónak, illetve az együttműködésnek. A leendő főbérlőd már ekkor hallani fogja, mennyire vagy udvarias, tanult és magabiztos.
Ha a kapcsolatfelvétel sikeres és a hirdetésben szereplő albérlet még elérhető, akkor a megbeszélt időpontra pontosan és tisztán érkezzük. Vegyük elő a legszebb mosolyunkat és megjelenésünk inkább legyen könnyeden elegáns, mint túlöltözött vagy „közönséges”. Maradjunk magabiztosak továbbra is és mutassuk meg, hogy komoly szándékaink vannak.

Ne habozzunk lefoglalni a lakást vagy éppen szobát. Bár Decemberben kevesebb ellenfelünk akad albérletvadászat téren, de mégsem egyedül pályázunk új otthonra, hiszen Budapest egy igencsak nagy város! Szerencsére nekünk számtalan olcsó, de kiváló minőségi kiadó szobáink akadnak Budapesten egész évben, így év végén is.