Ha eddig nem gondoltál rá, hogy felújított lakásba költözz-e, most megváltoztatjuk a véleményed!

Ha eddig nem gondoltál rá, hogy felújított lakásba költözz-e, most megváltoztatjuk a véleményed!

Gondolkodtál már azon, hogy a következő albérlet, amelybe költözöl mikor volt felújítva?

Érdemes-e egyáltálán ilyen gondolatokkal tölteni a drága időnket? Túl elfoglaltak vagyunk ahhoz, hogy ilyeneken gondolkodjunk. Budapesten élünk, régi, történelmi épületek vesznek körül bennünket, ugyan mégis ki engedheti meg magának a felújított albérlet luxusát? felujitott lakas budapesten 2021

Amennyiben megfordultak fejedben az említett kérdések, jó helyen vagy. Egyaltalán nem mindegy, hogy az ember egy felújított, kiadó lakásba költözik vagy egy lelakott, a világháború által megrongált és azóta csak felületesen kijavított lakásba költözünk. Sajnos ez az utóbb említett helyzet nem felnagyítás, nem túlzás. Tényleg előfordulnak az ingatlanpiacon vagy éppen a kiadó szobák és lakások hirdetései között ezek az albérletek, lakások, ráadásul olykor igencsak magas áron.

Mi a teendő tehát, hogy elkerüld a buktatókat és a hirdetések szemfényvesztését és a számodra megálmodott, minőségi lakásba költözz be később felbukkanó problémák nélkül? Mi összeállítottunk pár hasznos szempontot, amit figyelembe véve és követve nem csupán a csapdák kerülhetők el, de az albérletkereséssel járó fejfájás és nyűg is minimalizálható.

Roppant mód fontos, hogy a hirdetésben látható képeknek ne higgyünk, a hirdetésekben sajnos olykor nem a valóságnak megfelelő fotók jelennek meg, olykor az is előfordul, hogy a bérbe adni kívánt lakás nem is az, amelyik a hirdetésben látható. Csupán abban az esetben higgyük el a kép hitelességét, amennyiben a hirdető, azaz bérbeadó többszörösen is megerősítette, hogy a fotók általa készültek és a valóságot tükrözik. Ezután már érdemes komolyabb figyelmet fordítani és személyes látogatást tenni, megnézni a lakást.

A személyes látogatás során a bérbeadót vagy éppen a leendő lakótársat ajánlott kifaggatni. Mikor volt legutóbb felújítva a lakás, a földelést bevezették-e, akadnak – e elektronikai vagy éppen technikai problémák, milyen gyakran van lehetőség karbantartásra, illetve annak szolgálatai igénybevételére. Továbbá, vegyük szemügyre a háztartási, fürdőszobai és konyhai eszközöket, ha nagyon idejét múltak ugyanis, akkor bármelyik pillanatban elromolhatnak vagy balesetet okozhatnak.

Komoly baleseteket kerülhetünk el, esetenként pedig a saját életünket menthetjük meg azzal, ha felújított lakásba költözünk, ne érjük be kevesebbel. A fent említett tesztkérdéseken az alberletbudapest.hu könnyedén átmegy, sőt csillagos ötössel vizsgázik, hiszen felújított lakások megfizethető áron kerülnek kínálatra, modern elektronikai kellékekkel, korszerű dekorációval és azonnali javítással abban az esetben, ha valami netán elromlana.