Hogyan dobja fel otthonát dekorációval?

Hogyan dobja fel otthonát dekorációval?

Nem titok, hogy a dekoráció hatással van arra, hogy új hangulatot és talán új életet keltsen otthonába. A választott dekoráció különféle módon emelheti a terét: ez a választéktól, a művészeti adottságoktól és a lakásában kiválasztott stílustól függ. Vegye alapul szekrényét, hogy újragondolja a lakás berendezését. A gardróbjához hasonlóan lakásának berendezését és műgyűjteményét folyamatosan értékelni és frissíteni kell.

Mindannyiunknak megvannak a kedvenc darabjai. Ami azonban a trendi fókuszpontokat illeti, a lakás díszeinek az évszakokkal együtt kell változniuk. Művészi megközelítéssel adja meg lakásának a megérdemelt dekorációs elemeket. A nap végén az, hogy hogyan díszíti otthonát, identitását jellemzi. Így kezdheti el.

Az albérlet Budapest viszonylatában sok szép lakással kecsegtet. Nézze meg inspiráló cikkünket, valamint nézzen szét a lakások között.

Használjon választékos palettákat

A színpaletta kiválasztásakor bízzon megérzéseiben. Először is vegye figyelembe, hogy egy adott színvilágban hogyan érzi magát. Szobánként több palettát is választhat, vagy mindegyikhez külön esztétikát jelölhet ki. Ha nem biztos benne, hol kezdje, íme néhány időtlen ötlet:

 1. Semleges falak élénk színekkel

Nem tévedhet a semleges falakkal és az alap színekkel az egész lakásában. Adjon hozzá színes díszítést, vagy válasszon élénk, geometriai szőnyegeket a megjelenés megőrzéséhez.

 1. Meleg színek

Meleg színek, amelyek bármilyen szezonban kényelmi munkába vonják be. Ha nem tudja újra festeni vagy kicserélni a bútorokat, adjon hozzá színes takarókat, párnákat, szőnyegeket és ágyneműket, hogy a kényelem megalapozott fényűző megjelenésű legyen.

 1. Egyszínű

A monokróm paletta új magasságokba emeli kedvenc színét. Próbáljon ki különböző piros, fekete vagy kék árnyalatokat, hogy sugárzó hullámhosszú színt hozzon létre a lakása körül. Vagy tartsa a falakat a semleges oldalon, és monokróm grafikákat vagy függönyöket adjon hozzá a kültéri tér keretezéséhez és a természetes fény maximális kihasználásához.

 1. Ékszer színek

Az ékszer színek tónusai szeszélyesebb színeket kölcsönöznek a térbe. Cserélje ki a műalkotásokat merész ékszer alapú színekre, vagy keverje össze a fémes kiegészítőket  a nappaliban. Az étkészlet és teríték kifinomult esztétikát hoz az étkezőbe egész évben.

 1. Meleg pasztell

Szórja az hangsúlyt meleg pasztell színben, és válasszon világos rózsaszínű, lágy kék és hűvös tónusú grafikákat. Játsszon a színnel, hogy megörökítse az évszakot tükröző különféle hangulatokat és jeleneteket.

 1. Kobaltkék

A kobalt kék színt ad a térnek a falaktól a bútorokig és a műalkotásokig. Fessen le egy régi komód kobalt kékre vagy egy egész hangsúlyos falat a nappaliban. Tartalmazzon festményeket és digitális vásznakat kék tájjal vagy geometriai mintával, hogy összekapcsolják a megjelenését.

 1. Föld színei

A földszínek melegek és természetes ihletésűek, lágy szürkék, kékek, narancssárgák és sárgák. Tökéletesek az átmeneti időszakokban, a nyár első napjától az őszi szezon végéig. A földi tónusú műalkotások elkalauzolják a szabadban.

Adja hozzá kedvenc színeit a bútoraiba, szőnyegeibe. Ha a bérleti szerződés nem teszi lehetővé a falak festését, próbáljon meg lehúzni és ragasztani tapétát. Dőlhet olyan eredmények felé is, mint a párnák és takarók kidobása.

Válasszon ki művészeti stílusokat

Nincs helyes vagy helytelen, amikor a művészeti stílusokat választja a teréhez. Keverje össze a kedvenceit, hogy olyan esztétikát hozzon létre, amely tükrözi az Ön stílusát.

 1. Hagyományos vászon és nyomtatott művészet

Kormányozza a hagyományos útvonalat festett vászon és keretes nyomatok segítségével. Könnyen elforgathatja őket a lakása körül, tárolhatja és kiegészítheti gyűjteményével. Játsszon a keretek színével az esztétika fokozása érdekében. Ezután hozzon létre egy galériafalat, hogy úgy érezze, mintha csak belépett volna a kedvenc kiállítására.

 1. Szobrok

A szobrok minden formában és méretben kaphatók, a túlméretezettől a kicsiig és díszesig. Hozzáadhat egyet erkélyéhez vagy teraszához egy beépített szökőkúttal, hogy létrehozzon egy nyugodt oázist.

A szobrok elhelyezhetők bejáratoknál, polcokon és otthoni irodájában is. Ez hozzáad egy kívánt művészi érzetet.

 1. Digitális művészet

A digitális művészet végtelen lehetőségeket kínál a dekoráció megváltoztatására a trendek és az évszakok változásával. Engedje meg, hogy kreativitása megőrüljön, és kockáztasson a dekorációjával, mivel egy pillanat alatt új darabokat tölthet le, vagy egyszerűen csak variálhatja kedvenceit.

 1. Világítás

A lámpatestek és a lámpák lenyűgöző módon játszhatnak a dekorációval. Keresse meg azokat a lehetőségeket, amelyek rezonálnak a kedvenc darabjaival, beleértve a virágos, ultramodern vagy szürt világítást.

A legjobb rész? A világítás ugyanolyan hasznos, mint amennyire gyönyörű. 

Jusson be az eldugott helyekre

Lakása tele van zugokkal és díszekkel. Dőlj be azokba a váratlan helyekbe. Adjon hozzá egy sarokpolcot egy szobor vagy egy kis vászon megjelenítéséhez. A fürdőszobai hiúság ideális hely színes kövek vagy művészi világítás számára, hogy megnyugtassa érzékeit. A mosókonyha falán helyet kap egy absztrakt vászon, amely feldobja a napot.

Elmondani egy történetet

Minden műalkotás mögött van egy történet, a mű létrehozásától, a művésztől vagy annak eredetétől. Merítsen ihletet ezekből a történetekből, miközben dekorálja a lakását. Díszítsen egy témát szem előtt tartva, és tartalmazzon különféle darabokat, amelyek kifejtik a történetet. A történetekkel való játék a tökéletes alkalom a sokszínűségre is. Válasszon különböző hátterű művészeket vagy különböző kultúrákat képviselő alkotásokat. 

Az új dekoráció felfedezésének legjobb módjai

Tegye a heti rutin részévé a trendek naprakészen tartását és az új dekoráció felfedezését. Az online kurátorok a dekoráció inspirációjának forrása, feltéve, hogy minőségi lehetőségeket mutatnak be. A minőség megfelel a megfizethetőségnek a különböző studiók történetek által vezérelt, közösségi ihletésű listája, amelyek korlátozott kiadású, befolyásos feltörekvő művészek munkáit tartalmazzák. A helyi művészeti galériák bemutatják a nyilvánosságot a feltörekvő művészekkel és a közösségi kedvencek új munkáival. Vizsgálja meg a jelenlegi nyitásokat vagy virtuális lehetőségeket, amelyek felhívják a figyelmet a művészekre. Arra is lehetősége van, hogy böngészje munkáikat, hogy Önt inspirálja a lakása következő dekorációjában.