Hogyan keressünk bútorozott lakásokat – előnyök és hátrányok

Hogyan keressünk bútorozott lakásokat – előnyök és hátrányok

Amikor elkezd lakást keresni, a különböző kifejezések, elrendezések és szakzsargonok megértése fejfájást okozhat. A lakáshirdetések görgetése közben láthatott néhány berendezett lakáslehetőséget. Mit jelent ez?

A teljesen berendezett albérletek olyan albérletek, amelyek a normális élethez szükséges elemekkel vannak felszerelve. A pontos berendezés azonban lakásonként változhat. Ezektől a készülékektől a tipikus nappali bútorokig, például ágyakig, kanapékig és komódokig terjedhetnek.

Ha igazi gyöngyszemet talál, akkor a lakás teljesen berendezett lehet. A bútorozott lakás bérlésnek rengeteg előnye van, de vannak negatívumok is, amelyekre figyelni kell. Itt van minden, amit a bérlőknek figyelembe kell venniük, mielőtt aláírják a bútorozott lakás bérleti szerződését.

 

Hogyan keressünk bútorozott lakást

Bár az előre berendezett lakás megtalálása nehéz és időigényes lehet, több időbe és pénzbe is beletelhet a tökéletes bútorok keresése egy új lakáshoz.

Íme a lépések, amelyeket javasoljuk, ha bútorozott lakást keres.

  • Határozza meg költségvetését
  • Mennyit tud fizetni havi bérleti díjért?

Ez az egyik első kérdés, amelyet fel kell tennie magának a lakáskeresés megkezdésekor. Mi a legjobb módszer annak kiszámítására, hogy mennyit költhet bérleti díjra?

Javasoljuk a 30% -os szabály alkalmazását. A 30% -os szabály kimondja, hogy az költség kiadás előtti jövedelem 30% -át vagy annál kevesebbet kell félretennie a lakhatási költségek, például a bérleti díj fedezésére.

Állítsa be lakása prioritásait

Most, hogy ismeri a költségvetését, és tudja, hogy olyan lakást szeretne, amely bútorokkal van ellátva, a következő lépések a lakás prioritásainak meghatározása. Például bizonyos lakások szolgáltatásait keresi, például recepcióst vagy aulát? Fontosak Önnek az egységben lévő mosó- és szárítógépek, mosogatógép?

Beszélje meg ezt a szobatársával, a másik jelentkezővel, vagy írja le ezeket a dolgokat egyedül.

Vegye figyelembe az ingázási időt

A kényelmi szolgáltatásokon kívül figyelembe kell vennie az ingázását, ha bútorozott lakást keres, kivéve, ha egy szuper ingázó életét részesíti előnyben. Tartózkodási helyétől függően az ingázási idő változhat. Például egy budapesti lakos átlagos ingázási ideje 1 óra. Az átlagos ingázási idő azonban a fővároson kívül, mégis annak megyéjéből utazó lakos számára magasabb, 1,5 óra.

Készüljön fel a berendezett lakás túrákra

Az lakás túrák az utolsó lépés annak eldöntésében, hogy melyik lakás a legjobb az Ön számára! Ekkorra leszűkítette, hogy mit keres egy lakásban és hol szeretne lakni, most megtapasztalhatja a következő álomotthon megtalálásának szórakoztató részét!

A túrák különösen fontosak a berendezett apartmanoknál. Itt lehetősége lesz megvizsgálni a bútorokat, és megnézni, hogy megfelel -e elvárásainak és stílusának. Lakástúrája során is fontos, hogy alapos legyen. A bérleti szerződés megkötése előtt ellenőrizze kétszer a lakás állapotát. Például, ha szivárgó csaptelepeket, piszkos szőnyeget vagy repedéseket lát a cserépben, azonnal a túra után jelezze ezeket a gondokat leendő főbérlőjének. Lakáslátogatás során kulcsfontosságú kérdéseket feltenni. Kezdheti a karbantartással, a lakások kényelmével és a lakás gazdálkodással kapcsolatos információkkal.

Védje magát a bérleti csalásoktól

Ha lakást szeretne bérelni, az utolsó dolog, amit szeretne, az, hogy becsapják! Sajnos a bérleti csalóknak nagy sikerük van, az áldozatok több mint több  millió forintos bérleti csalási veszteséget jelentettek. Tehát annak ismerete, hogy milyen stratégiákat kell alkalmazni a bérleti csalások ellen, segít elkerülni, hogy a bérleti csalók áldozatává váljanak.

Mikor van a legjobb alkalom a bútorozott lakásokhoz?

Ami a lakásvadászatot illeti, vannak csúcsok és völgyek a legjobb időpontban, amikor lakást választanak. Általában, ha pénzt szeretne megspórolni, akkor azt javasoljuk, hogy a téli hónapokban kezdje el a keresést, a lakáskeresések ősszel érik el a legalacsonyabb pontot. Ha ideálisabb a lakások legnagyobb választéka közül választani, akkor nyáron kell elkezdenie a keresést, amikor a lakáskeresések csúcspontja éppen az augusztusi elköltözés csúcspontja előtt van. A költözések számának növekedésével a lakások nagy választéka közül választhat. Röviden, a legjobb bérleti idő a céljaitól függ.

A bútorozott lakások előnyei

Készen áll a szaggatott vonal aláírására egy bútorozott lakás bérleti szerződésében? Ennek megcsodálása néhány fantasztikus előnnyel jár.

  1. Csökkentse az előzetes költségeket

A már berendezett lakásba költözés egyik legjobb része az, hogy nem kell aggódnia a lakás kialakításával járó többletköltségek miatt. A lakáskeresés egy dolog, de a bérlőknek gyorsan át kell helyezniük a hangsúlyt, és új helyük berendezésére kell gondolniuk.

És nem olcsó. Nagy gondot okozhat, ha közvetlenül a kaució befizetése után vásárol új dolgokat, például új ágyat és kanapét. Amikor a lakás berendezett, akkor ezeket a költségeket nem kell belefoglalnia a költségvetésébe. Ez olcsóbbá teszi az első hónap megélhetési költségeit, és extra pénzt ad a zsebében. A bútorozott lakások azonban általában magasabb havi bérleti díjat rendelnek el.

  1. Akkor is díszíteni

Egyes bérlők aggódhatnak amiatt, hogy bútorozott lakás bérlése nem biztos, mert nem a sajátjuk. Bár ez jogos aggodalomra ad okot, mégis életre keltheti lakását. Igen, a bútorok kiesnek a kezéből, de a hely többi részét tetszés szerint díszítheti.

Keressen olyan dekorációkat, amelyek az új lakás bútorzatához tartoznak, ahelyett, hogy azt kívánná, hogy legyen valami sajátja. Rengeteg módja van annak, hogy lakása az Öné legyen. A lakás valószínűleg csak az alapvető bútorokat tartalmazza. Továbbra is kiegészítheti a nem alapvető dolgokat, például szőnyegeket és asztalokat.

  1. Tökéletes rövid távú kölcsönzéshez

A bútorozott apartmanok tökéletesek azoknak, akik nem tervezik, hogy hosszabb ideig maradnak egy helyen. A lakás berendezése sok elkötelezettséget igényel. Tudnia kell, hogy megtarthatja bútorait, ha kiváló minőségű darabokat vásárol.

Ha nem biztos abban, hogy hosszú távon szeretne a környéken maradni, vagy egy év elteltével költözni szeretne, a bútorozott lakásoknak sok értelme van. Akár ideiglenesen dolgozik, akár nem biztos az új városban, ahová költözött, a bútorozott lakások remek rövidebb bérleti szerződést tesznek lehetővé.

Ugyanez a koncepció vonatkozik az első lakásbérlőkre is. Ha először költözik ki, valószínűleg nincs bútor. A bútorozott lakás lehetővé teszi, hogy kényelmesen éljen, és megtakarítson a következő lakás berendezkedéséhez.

  1. Időt takaríthat meg és csökkentheti a stresszt

A mozgás stresszes lehet, ez tény. Az üres lakásba költözés és azonnali berendezkedés újabb stresszréteget okoz. Az előre berendezett lakásoknál búcsúzzon el minden stressztől, ami egy lakás berendezésével jár. Sok olyan dologgal felszereltek, amelyekre szükség van a kényelmes élethez, kevesebb gondja lesz a beköltözéskor. A vásárlás az egyik szempont, de ne felejtsük el a bútorok költöztetését és összerakását a vásárlás után .

Hátrányai a bútorozott lakásoknak

Természetesen jól hangzik, ha lakásba költözik, és nem kell bútorokat készítenie. De mi az akadály? Íme, mit kell figyelembe venni.

  1. A bérleti díj gyakran drágább

Mielőtt bérleti szerződést írna alá egy bútorozott lakásról, ismerkedjen meg a bérleti piaccal. Hasonlítsa össze a bútorozott és bútorozatlan lakások bérleti díjait. A bútorozott lakások jellemzően magasabb bérleti díjjal rendelkeznek.

Figyelembe kell venni a bérleti piacot, azt, hogy mennyi bútorra van szüksége, és mennyit hajlandó költeni bútorokra. Ha egy bútorozott lakás havi 20.000 forint  plusz, ez 240.000 forint egy éves bérleti szerződés esetén. Számolja ki, hogy mennyi pénzt költ bútorokra, ha nem bútorozott lakásba költözik. Elég lesz 240.000 forint egy üres lakás berendezéséhez? Ez az egyik módja annak, hogy megnézzük.

  1. Aggódás a károk miatt

A bútorozott lakásokban élő emberek számára óriási gondot jelentenek a bútorok károsításának költségei. Bort önteni a saját kanapéjára szar. Ha egy bútorozott lakásban lévő kanapéra borot borít, előfordulhat, hogy nem kapja vissza a teljes biztonsági letétet. Ez azt jelenti, hogy nagyon kell vigyáznia az elemekre, és gondoskodnia kell arról, hogy óvatos legyen. Ettől félelmet kelthet, de úgy is tekinthet rá, mint az új lakás tisztaságának megőrzésére. A bérleti szerződés aláírása előtt feltétlenül kérdezze meg bérbeadóját a bútorok esetleges károsodásának költségeiről.

  1. A bútorok minősége

Attól, hogy egy már berendezett lakásba költözik, még nem biztos, hogy az Ön színvonala szerint lesz berendezve. Az anyagok erősen használtak, sérültek vagy tisztátalanok lehetnek. Feltétlenül kérdezze meg bérbeadójától, hogy a bútorokat használták -e korábban, és ha igen, milyen mértékben használták. Így jobb képet kaphat a várható bútorok állapotáról. Mindig jó ötlet bejárni a lakást, és megnézni a bútorokat. A mellékelt kanapé nagyszerűen nézhet ki a nappaliról készült fényképeken, de rendkívül kényelmetlen lehet.

  1. Lehet, hogy le kell csökkentenie

Ha van olyan bútora, amelyet használni szeretne az előző otthonából vagy lakásából, akkor fontolóra kell vennie, hogy néhánytól megszabaduljon a hely kedvéért. Ennek oka az, hogy mivel a bútorokat már biztosítják Önnek, előfordulhat, hogy nem fér el mindegyik együtt. Ha ez problémát okoz, próbáljon beszélni a bérbeadójával, és határozza meg, hogy csak néhány bútort távolítanak el, amelyekre nincs szüksége.

A bútorozott lakás megfelelő számomra?

A berendezett lakások néhány ember számára nagyszerűek, mások számára azonban némi nehézséget vagy konfliktust okozhatnak. A bútorozott vagy bútorozatlan albérlet Budapest lista tökéletes lakást kínál az Ön számára.