Hogyan keressünk jó albérletet jó áron Budapesten?

Hogyan keressünk jó albérletet jó áron Budapesten?

Jó áron jó albérletet igenis ki lehet fogni Budapesten. Azok, akik a Fővárosba akarnak költözni rövidebb-hosszabb időre, és nem él ott rokonságuk, vagy éppenséggel a szülői fészekből szeretnének kiköltözni, hamar szembesülnek az albérlet árakkal.

Lehetséges szuper albérletet találni Budapesten? Igen!budapesti alberletek 2020 ban

Cikkünkben olyan tanácsokat osztunk meg, amelyek révén te is megtudhatod, hogyan keressünk jó albérletet, jó áron, Budapesten.
Első lépésként kérdezzük meg az ismerőseinket, hátha van valakinek megfizethető albérlete, ami éppen arra vár, hogy mi beköltözhessünk.
Az olyan ismerőseinket, vagy barátainkat is érdemes kikérdezni, akikről tudjuk, hogy olcsó albérletben laknak, hátha az, akitől bérlik több ingatlannal rendelkezik.

Az albérleti piac lakáskínálata folyamatosan változik

Érdemes végigböngészni a közösségi médiát, hátha találunk jó áron jó állapotú albérletet. A közösségi médián belül specifikusan is kereshetünk a számunkra megfelelő kerületben lakást, megfelelő áron. Egyre több erre kialakított csoport van.
Az ingatlan portálok sokaságban lehet találni külön kategóriát arra, hogy felújított, vagy jó állapotú albérletet találjunk.
Minden ilyen esetre igaz, hogy két dolgot feltétlen várjunk el: számlát és szerződést. Számla nélkül elég nehéz igazolni, hogy megfizettük a lakbért, főként, ha magánszámlára megy a pénz, szerződés nélkül pedig egy dörzsölt tulajdonos simán eljátszhatja bármikor, hogy kihajítja a bérlőjét.
Külön érdemes rákeresned, hogy lakás sürgősen kiadó jeligére, mert ilyen esetekben általában jó áron kínálnak lakásokat – bár nem biztos, hogy jó állapotban is.
Ha tehát biztosra akarunk menni, akkor érdemes szétnézni az alberletbudapest.hu kiadó lakás kínálatában, mert itt garantáltan szerződéssel, számlával adnak csak ki lakásokat és szobákat, kiváló áron, új bútorokkal!

A külső kerületekben, mindig olcsóbbak a kiadó lakások, mint a belvárosi részekben

Az árnál is fontosabb azonban az, hol található a lakás. Érdemes körbejárni a környéket ahol lakni szeretnél, vagy megkeresni az ott élő ismerőseidet, hogy hátha keresnek albérlőket valahol.
Sok albérletet meg sem hirdetnek, de valamelyik szomszéd biztosan tudja, főleg a külső kerületekben, hol találsz kiadó lakást. Számos olyan albérletet találni a 3-as metró vonalán, amit megfelelő áron kínálnak, és vannak a városnak olyan részei is, amik bár nehezebben megközelíthetőek, de pontosan ezért az árak is alacsonyabbak.
Ilyenkor mérlegeljük, hogy melyik éri meg jobban: az alacsonyabb lakbér vagy a gyorsabb közlekedés. Bár egy picit távol van a belvárostól, de jobb áron találni kiadó lakást a 19. kerületben, mint a belső kerületekben.