Hogyan keressünk olcsó albérletet Budapesten?

Hogyan keressünk olcsó albérletet Budapesten?

Az albérletkeresés egyszerű feladat, főleg Budapesten. Az olcsó és jó albérletek megtalálása a nehéz!

Még ha a lakáspiac árainak növekedése megtorpanni is látszik, a Fővárosban még mindig emelkednek az árak. Az albérletek díja így országosan is a legmagasabbnak számítanak Budapest jó néhány kerületében.

Hogyan keressünk olcsó albérletet Budapestenbudapest alberlet jo aron 2020 ban

Idő, alaposság és kompromisszum kérdése, hogy olcsó, de lakható albérletet találj Budapesten. Elsősorban kérdezz körbe az ismerőseid között, hogy hátha van valakinek kiadó albérlete, vagy ismer-e valakit, akinek akad.
Akár közösségi portálra, vagy fórumokra is kiteheted, hogy hol és merre keresel lakást vagy szobát. Vannak olyanok, akik kifejezetten az ismerősök között, vagy ismerősi ajánlás alapján keresnek bérlőt.
Ők még kedvezményes áron is hajlandók kiadni az ingatlanukat, mert nem annyira a pénz számít nekik, mint az, hogy megbízható, leinformálható legyen az albérlőjük, és biztosak legyenek benne, hogy jó állapotban marad a lakás utánuk és rendben fizetik a bérleti díjat.

A kompromisszum fontos lehet olcsó albérletnél

Mérlegeld azt is, hogy pontosan milyen albérletre is van szükséged, milyen fontos paraméterek legyenek benne, és mennyit szeretnél érte fizetni. Itt jön a kompromisszum készség: ha viszonylag kevés pénzed van, nem várhatod el, hogy három szobás lakást kapj a belvárosban portaszolgálattal.
Gondold végig, hogy mi fontos számodra, megéri-e, hogy többet utazol, de cserébe olcsóbb a lakás. Budapest külső kerületeiben általában jóval kedvezőbb árú lakást kapsz a pénzedért, mint a belvárosban.

A közösségi média ereje a lakáskeresésben

Sok ingatlanos portál van, ahol találhatsz albérleteket, de az utóbbi időben mégis a közösségi média az, ahol a könnyebben találhatsz rá a kiadó ingatlanokra. Sok ilyen csoport van kifejezetten az olcsó albérletek keresésére.
Itt a részletes leírásokon, fényképeken kívül kommentben is rákérdezhetsz, illetve közvetlenül felveheted a bérbeadókkal a kapcsolatot, valamint utánuk is tudsz nézni könnyebben. Az albérletkeresés időigényes munka, de ne sajnáld rá az idődet, és légy rugalmas a lakásfelkeresések ügyében!

Mire figyelj lakás keresésekor?

Persze a közösségi média egyik előnye a hátránya is: rengeteg a csaló, aki kamu profillal regisztrál, és balekokra vadászik, akiket lehúzhat pár hónap kaucióval. Ha nem ad számlát és nincs szerződés, eleve megkérdőjelezhető a hitelessége.
Éppen ezért akkor jársz a legjobban, ha olcsó és megbízható albérletet keresel Budapesten, hogy megnézed az alberletbudapest.hu kiadó lakás kínálatát, mert itt garantáltan azon az áron és azt a lakást vagy szobát tudod kibérelni, amit és amennyiért meghirdetnek.
Mindezt számlával és szerződéssel, így akár több tízezer forintnyi lakhatási támogatást is igényelhetsz havonta!