Hogyan kerüld el az albérlet – szélhámosokat

Hogyan kerüld el az albérlet – szélhámosokat

Számtalanszor lehet hallani rémtörténeteket olyan fiatal bérlőkről, akik meglehetősen pórul jártak, amikor albérletet béreltek a fővárosban.

 Ezek a szörnyűséges tapasztalatok sok esetben nem csupán az érintett személyt téritik el  a további albérletbérlés szándékától és megfáradva költöznek haza, hanem a leendő bérlőkre is nagy hatást gyakorolnak.
Sokszor egy fiatal, tapasztalan bérlő egy elrettentő sztori hallatán ugyanis megrettenve és csalódottan vonul vissza a  bérléssel kapcsolatos ötleteitől  és törli ki a keresőből az amúgy teljesen helytálló szavakat: Kiadó albérlet Budapest tulajdonostól. alberlet budapesten megfizetheto aron 2021
Az ijedelem sajnos érthető és nem teljesen légből kapott. Az elmúlt években rengeteg példa bizonyítja azt, hogy még mindig akadnak olyan félrevezető emberek, akik csőbe húzzák a gyanútlan bérelni kívánó fiatalokat. A legtöbb esetben ez egyetemistákkal fordul elő, akiknek általában gyorsan van szükségük olcsó lakásra.
Azonban estek már az ilyen megtévesztő személyek áldozatául húszas éveiket taposó munkavállalók is, aki spórolni szerettek volna, vagy éppen valamilyen hirtelen okból felmerülve gyors lakás váltásra szorultak. Pontosan ezért érdemes elegendő információt szerezni egy lakásról akkor, ha bérelni szeretnél. A továbbiakban is ezt fogjuk megvitatni, de bővebb információért olvasd el korábbi cikkünk, amelyben számtalan hasznos tanáccsal látunk el.
Míg az év bármelyik szakaszában találkozhatsz szélhámosokkal, akik kihasználják a potenciális bérlőjelöltek tapasztalatlanságát és kétségbeesését, de nyáron ők elárasztják a hirdetőoldalakat lehető legolcsóbb ajánlataikkal, hiszen ekkor lehet a legnagyobb bérlő-dömpingre számítani az új tanév és az új szemeszter kezdetének köszönhetően. A nyári albérlet-szezonról bővebben itt olvashatsz.
Hogyan tehetsz az ellen, hogy elkerüld a szélhámosokat? Mik a teendők?

1. Kamu?

Mindig győződj meg arról, hogy hiteles hirdetést szemeltél ki magadnak. Ha gyanús, akkor érdemes hagyni azt és inkább más, valósághűbb ajánlatokat böngészni. A homlokráncoló és szemöldökfelvonó ajánlatok mindig kételkedésre kell, hogy adjanak okot.
A hihetetlenül olcsó, de mégis minőségi ajánlatok sosem megbízhatóak, a képek egyetlen esetben sem tükrözik a valóságot. Merüljön fel benned a kérdés, hogy egy ilyen színvonalas lakásra miért nem csapott le senki, ha ennyire nevetségesen olcsó? Miért van az, hogy más, hasonló vagy éppen ennél kevésbé színvonalasabb lakásokat drágábban találunk, mint ezt a szuper lakást?

2. A képek valóssága

Sajnálatos módon a hirdetőoldalakon nagyon gyakran lehet olyan hirdetésekbe botlani, amelyeken vagy kép nélküli ajánlatok találhatók, vagy éppen a képek nem felelnek meg a valós viszonyoknak. Ha valami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, az általában az is.
Minden esetben hívd el a tulajdonost és céltudatosan tegyük el kérdéseinket. Ha a képek gyanúra adnak okot, akkor pedig az első kérédésed az kell, hogy legyen, hogy a képek csupán illusztrációként szolgálnak, vagy tényleg a valós, meghirdetett albérlet látható-e azokon. Ekkor ki szokott derülni az előbbi, azaz az illusztráció.

3. Feketelistás ingatlanközvetítők

Kiadó albérlet Budapest, tulajdonstól vagy inkább kiadó albérlet Budapest, fekete listás ingatlanközvetítőtől? Mi eláruljuk, hogyan szűrd ki a csalókat és fókuszálj a biztonságos bérlésre.
Rendszeresen előfordul, hogy egy ígéretes ajánlat kelti fel egy bérlő érdeklődését, majd a telefonon történő beszélgetés során kiderül, hogy az illetőnek egy ingatlanközvetítővel van dolga. Pár mondattal később a vonal másik végén lévő ügynök pedig felfedi azt is, hogy 9000. Ft-os díj személyes befizetésével van lehetőség a segítségük igénybevételére.
Ezt követően az irodájuk pedig valótlan címekkel, aktualitását vesztette hirdetésekkel bombázza az albérletet kereső egyént. Ez egy először nagyon ígéretesnek hangzó ajánlat, ami valójában egy szélhámos csapdája.  Ez roppant módon gyakori és szerencsétlen példája annak, hogy sajnos még mindig vannak feketelistás ingatlanközvetítők, akik a gyanútlan fiatalokon szeretnének meggazdagodni.

További intő jel az is, ha nem létező telefonszámot kapsz, de az is, ha nem díjmentesen mutatnák meg neked a kiadó lakást. A lakás bemutatása mindig díjmentes kellene, hogy legyen!
Előfordulhat, hogy szinte sosem elérhető az illető telefonon, akárhányszor próbálod elérni. Semmiképpen se fizess előre akkor, ha nem tudsz kapcsolatba lépni a főbérlővel, aki előleget kérve kínálja fel neked a lakást, de nem tartja be a ráeső feladatokat.
Ezzel kapcsolatban bármikor keresd ügyfélszolgálatunkat, mi mindig rendelkezésedre állunk, de ha bármikor is a  kiadó albérlet bérlése jár a fejedben Budapest térségében tulajdonostól, a mi hitelességünkre és őszinteségünkre számíthatsz.