Hogyan szelídíts meg egy zabolátlan lakótársat!

Hogyan szelídíts meg egy zabolátlan lakótársat!

Nem könnyű egy idegen emberrel összeköltözni, hiszen nem tudjuk, hogy milyen a személyiségük, a társaság igényük, mennyire zajosak, vagy esetleg mennyire viselik nehezen a zajt.

Épp emiatt, sokan idegesek beköltözés előtt, ugyanis félnek az ismeretlentől, míg mások arról ábrándoznak, hogy a tévésorozatokba illő örök barátságok szövődnek majd a leendő lakótárssal. Mi a helyzet azonban, ha nem az elvártaknak megfelelően alakul a helyzet és álmaink lakótársa helyett egy „zabolátlan lakótárssal” van dolgunk?lakotars budapesti alberletben

Milyen is ez a lakótárs típus? Hogyan ismerjük fel őket? Ha az illető nem értékeli a rendből és a tisztaságból fakadó elégedettséget, azaz másként fogalmazva, nem takarít, akkor már biztosan nem az idilli lakótárssal állunk szemben. Sajnos előfordul, hogy az eleinte igényesnek tűnő személy mégsem tart akkora rendet, mint ahogy az elsőre tűnik, vagy mint ahogy azt ő állította az első találkozás során. Ez kellemetlen lehet, hiszen senki sem szeret egy rendetlen lakásban élni, ahogyan mások után takarítani sem.

Továbbá egyértelmű vészjelzés, ha a hűtőben tárolt ételünk eltűnik. Természetesen mindenki követ el hibákat, előfordul, hogy a lakótársak összekeverik egymás másnapi ebédjét, de ha ez többször is előfordul, netán rendszeressé válik, akkor biztosan egy olyan zabolátlan lakótárssal van dolgunk, aki nem tartja tiszteletben a mi birtokunkban lévő tárgyakat, adott esetben ételeket. További személyes térbe tiszteletlenül történő belépésnek számít, ha kérdezés nélkül veszi kölcsön holminkat, kérdezés nélkül bejár a szobádba és túl sok egyedül kívánt történni idődet veszi el, mert magáról szeretne beszélni.

Ebből következik egy újabb vészjelzés. Ha a lakótárs túl negatív, csak az élet keserűségeiről, igazságtalanságairól beszél, túl sokat panaszkodik, akkor elég valószínű, hogy egy energia vámpír típussal élünk együtt. Ez nagyon mérgező tud lenni egy jól induló lakótársi együttműködésben, ezért érdemes nagy figyelmet fordítani a témának.

Amennyiben úgy döntenénk, hogy megszelídítjük ezt a lakótársat, elsődleges legfontosabb feladatunk, hogy leüljünk a lakótárssal és empatikus formában ismertessük vele a problémákat. Nem árt listát készíteni és a hűtőre ragasztani, hogy ki melyik héten takarít. Ha ez nem a mi stílusunk, akkor az is elég, ha szimplán a naptárban jelöljük. Minden héten kijelölhetünk egy adott dátumot. Tanácsos ételeinket a nevünkkel felcímkézni, ha pedig ez nem működik, írjuk nevünk mellé üzenetünket („légy szíves ne edd meg”).

Ha pedig mindenképpen elkerülnénk a zabolátlan lakótársakat, hiszen nyugalomra, gördülékeny együttélésre vágyunk, akkor a legegyszerűbb megoldás a Professional Premium Property Zrt.-vel szerződni. Így pedig garantált, hogy a fent említett vészjelzések már szerződéskor ismertetve lesznek minden lakótárssal.