Hol keress kiadó szobát Budapesten?

Hol keress kiadó szobát Budapesten?

A mai világban a közösségi média nélkül már szinte semmire sem megy az ember, ha kiadó albérletet keres. Összegyűjtöttünk néhány helyet, ahol érdemes körbenézni, ha kiadó lakást vagy szobát keresel.

Így van ez a szoba keresés esetében is. Több olyan csoport van, ahol ezeket megteheted, de ugyanígy érdemes körbenézned a saját közösségi felületeden, hátha ajánl valaki kiadó szobát.

Óvatosan a közösségi oldalakkal!Property Deal

A közösségi portálon belül vannak különböző csoportok is, ahol kerületenként vannak a kiadott szobák érdemes azokba is bejelentkezni. Itt érdemes azonban óvatosnak lenni, mert sajnos bárki, ellenőrizetlenül feltehet hirdetést, visszaélve mások bizalmával.
A megbízhatóbb közösségi oldalak és csoportok jól karbantartottak és folyamatosan frissülnek, elvárják, hogy valós személy, árral, részletes leírással tegyen közzé kiadó szobát.
Ugyanakkor a közösségi felületen látott hirdetések sokszor nem fedik a valóságot, vagy olyan magánszemélyek osztják meg a saját ingatlanukat bérlésre, akik, mondjuk így, nem feltétlen ragaszkodnak a számlaadáshoz vagy a szerződéshez.

Mindig kössünk szerződést lakás vagy szoba bérlésénél és kérjünk számlát

Kifejezetten fontos, hogy ha kiadó szobát akarunk bérelni, kössünk szerződést és kérjünk számlát is!
A szerződés ugyanis az albérlőt is védi: egy jól megírt szerződés tartalmaz minden feltételt, fizetnivalót és tisztázza az olyan kényes kérdéseket, mint hogy ki fizessen kisebb vagy nagyobb összegeket, például az esetleges dugulás elhárítása, ablakcsere vagy éppen internet előfizetés esetén.
A számlaadás szintén elhagyhatatlan. Ne higgyük el azt, hogy „számla nélkül olcsóbb”. Ha bármi gubanc van, hogyan bizonyítjuk, hogy rendben megtörtént minden kifizetés, főként készpénzes fizetés esetén?
Ráadásul számlával a lakhatási támogatás is igénybe vehető egyetemisták, de akár főállásban dolgozók számára is, ha a törvényi feltételek teljesülnek (mint amilyen a távolság a munkahelytől).
Az albérletbudapest.hu-nál bérelt szobák esetében például biztosak lehetünk abban, hogy a tényleges tulajdonostól béreljük ki az ingatlant, fix díjért, rejtett költségek nélkül, és olyan állapotban, ahogy meghirdették azokat.

Keressünk kiadó szobát erre szakosodott, megbízható cégnél!

A közösségi médiánál sokkal megbízhatóbb az, ha ingatlan kiadással foglalkozó cég honlapján nézünk körbe. Az alberletbudapest.hu oldalán kerületenként és albérlet típusonként láthatjuk a kiadó szobákat és lakásokat.
Ráadásul mindazt feltüntetik, hogy milyen költségekkel jár az adott bérlemény, a feltüntetett képek aktuális, valós állapotot mutatnak be, továbbá minden fontos információ is elérhető az adott szobákról. Könnyen kezelhető és átlátható felületű, meg tudod nézni a környéket is, ahova költözni szeretnél.