Hol keressek albérletet Budapesten?

Hol keressek albérletet Budapesten?

Hol keressek albérletet Budapesten – teszik fel sokan a kérdést, amikor a Fővárosba akarnak költözni legalább pár hónapra.

A kérdést aztán hamarosan így módosítják: hol találok megfizethető albérletet, amelyben nem zsákmányolnak ki, emberbarát környezetben van, és még órákat se kell ingázással töltsek naponta?

Sok függ attól, hogy milyen szempontok alapján keresel albérletet 001a

Ha az ár alapján, akkor itt van pár tipp: Budapest kerületei mind földrajzi, mind piaci szempontból nagyon különbözőek. A budai oldalon a lakások mindig is drágábbak voltak, mint a pestiek.

Persze itt is vannak különbségek, attól függően, hogy menyire elit a környék. Az I., II., III. és XII. kerületben a forgalmas útvonalak mentén olcsóbbak a bérelhető lakások, mint a zöldebb területeken.

Ugyanakkor a pesti részen a belvárosban (V., VI. és VII. kerület) ugyanannyiért bérelhetsz, mint a budai részeken.

A különbség az albérletárak között igencsak nagy

A legdrágább lakások főleg a kisföldalatti vonalán, illetve a budai elit helyeken vannak, a legolcsóbb albérletek viszont javarészt a 3-as metró környékén találhatóak. Persze semmire nincs garancia, Újpesten és Kőbányán is akadnak frekventált helyen, jó áron albérletek, ugyanúgy, mint drágábbak.

Az biztos, hogy minél kintebb megyünk a városból, annál inkább találunk a pénztárcánknak megfelelőt. Egyik legolcsóbb kerület Csepel, csak hát ott, ugye, a megközelíthetőség okozhat némi fennakadást. Ezt vegyük figyelembe a költözésnél is.

Általános tapasztalatként azt mondhatjuk, hogy 2019 végén a legolcsóbb kerület a 23., azaz Soroksár, ahol 100 000 forint körül alakul az átlagos albérletár, a legdrágább pedig az 5. kerület, a Belváros-Lipótváros, ahol ennek éppen a duplája, 200 000 forintba kerül (plusz rezsi) egy átlagos albérlet havonta.

Nézzük meg, ha már belőttük, hogy hova szeretnénk menni, és mik a fontosabb paraméterek, hogy pontosan hol is keresgéljünk albérletet!

Ma már rengeteg lehetőségünk van erre, az online szakosodott portáloktól kezdve a helyi ingatlanirodákig. A legnagyobb segítséget azonban az alberletbudapest.hu kiadó lakás kínálata jelenti.

A megfizethető kínálaton túl – ami azért nem utolsó szempont – ugyanis biztos lehetsz benne, hogy olyan lakás fogad majd, amilyet a képeken látsz, mindenféle rejtett költségek nélkül.

Az oldalon található díjakhoz nem fog további „oldjuk meg okosban” költség hozzácsapódni, és ha lány vagy, biztosra veheted, a főbérlőtől nem kapsz majd olyasféle ajánlatokat! Érdemes végigolvasni a kínálatot, hiszen a hatodik kerületben is kiváló ár-értékű albérleteket találhatsz.