Ideális kiadó szoba Budapesten egyetemistáknak

Ideális kiadó szoba Budapesten egyetemistáknak

Létezik Ideális kiadó szoba Budapesten egyetemistáknak? Igen, természetesen!

property 102
A legegyszerűbb, ha valaki körbenéz az alberletbudapest.hu kiadó szoba kínálatában, mert ott garantáltan teljesen felújított, jó helyen fekvő, fullra bútorozott lakásokat talál.

Milyen az ideális lakás egyetemisták számára Budapesten?

Igazából az egyetemisták számára nem sokban különbözik az álomlakás, mint a főállásban dolgozó emberek esetében:
1. Legyen a szoba bútorozott. Egy egyetemistánál fontos, hogy legyen egy kényelmesebb szék, és egy kisebb (nagyobb) asztal is, ahol tud tanulni, hiszen nem mindig jó az ágyon fekve, vagy a szobában fel-alá mászkálva készülni a vizsgákra. Legyen benne egy vagy két szekrény is hogy be tudja tenni a ruháit, személyes holmiját.
2. Legyen a szobádban ablak. Azt gondolnánk, hogy ez természetes, pedig nem feltétlenül az minden kiadó lakásnál.
3. Legyen megfelelően fűtött, és semmiképpen sem hideg a szoba. A legjobb, ha egyedi fűtésű, így tetszőlegesen állíthatja magadnak.

Egyetemisták együtt is bérelhetnek lakást

Amennyiben nem most kezdted már az egyetemet, és vannak barátaid, érdemes összefogni, és együtt bérelni egy lakást.
Természetesen, ha vidékről jöttél, de nem ismersz senkit, az sem probléma, előbb-utóbb akad lakótársnak való ismerősöd.

Mérd fel a lakás egészét, mielőtt beköltözöl a szobába!

Fontos, hogy legyen megfelelő a konyha, a fürdőszobában legyen meleg víz, és ügyelj arra, hogy minden elektronikai eszköz megfelelően működjön, és mosni is tudj.
Ismerd meg a lakótársaidat is. Fontos, hogy tudd, hogy kikkel költözöl össze. Ha barátokkal/barátnőkkel mész, mennyire megbízhatóak, mennyire tudják fizetni a rezsit, mennyire vigyáznak a dolgokra.
Semmiképpen nem jó, ha végül egyedül maradsz, és neked kell fizetni az egész lakás rezsijét, vagy bérleti díját – kivéve az albérletbudapest.hu esetében, ahol árgaranciával bérelhetsz ki szobákat!
A lakótársak mellett nem árt, ha informálódsz egy kicsit a tulajdonosról is. Ha éppen nála lakunk, és ő adja ki a szobát akkor feltétlenül.
Tisztázzuk, hogy a szoba a mi privát területünk, a szerződés megkötésekor érdemes erre kitérni. Érdemes azt is írásba foglalni, hogy milyen költségeink lesznek a szobával.

Az egyik legideálisabb, ha minél közelebb van a szoba az egyetemhez

Ha ez nem megvalósítható, akkor olyat érdemes keresni, ahol jó a tömegközlekedés. Metro, villamos, busz közlekedés mellettit.  Budapest nagyváros, egyetemistaként a belvárosban érdemesebb lakni.
Nézzük meg a környéket, mennyire érezzük magunkat otthon benne. Legideálisabb, ha a közelben vannak különféle boltok, ahol vásárolni tudunk, így nem kell messzire menni.