Jobban megérik az új építésű kiadó lakások Budapesten

Jobban megérik az új építésű kiadó lakások Budapesten

Jobban megérik az újépítésű kiadó lakások Budapesten, mint régiekbe költözni? Ahogy váltották egymást a különböző korszakok, úgy változtak a lakások is Budapesten.

A háború utáni lakáshiányt a panellakások sokaságával enyhítették, majd ezt a korszakot felváltották a privát cégek által kivitelezett újépítésű tégla házak kora.

A panellakások azért (voltak) olcsóbbak, mert előre gyártott elemekből (panelekből) készültek ingatlan 2020b

A panellakások egyik nagy problémája, hogy túl vékonyak a falak, és megfelelő szigetelés híján nyáron nagyon melegek. Ráadásul némely helyen a központi fűtést is akkor kapcsolják be, amikor naptári szempontból időszerű, és nem amikor hideg van.

Egy időben az újabb építésű lakások sem voltak a legjobbak, azonban napjainkra ez jelentősen megváltozott. Nagyon nem mindegy, hogy milyen lakásba költözünk, mert nagyon nagy lehet a rezsi különbség az egyes lakástípusok között.

A régi, polgári lakások sem éppen olcsóak

Ha belépünk egy régi, még a panelházak előtt épült, úgynevezett (nagy)polgári lakásba, elsőre feltűnik a közel négy méteres belmagasság.

A magasan lévő mennyezet miatt ezeket a lakásokat sokszor igencsak költséges felfűteni, és ha régen újították fel a házat, akkor a szigeteléssel is gondok lesznek. Hiába fizetünk rengeteg pénzt a fűtésre, mégis fázni fogunk.

Az újépítésű lakások egyszerre jobbak, és gazdaságosabbak, mint a korábbiak

Lássuk, hogy miért is! Az újépítésű bérbe vett lakással nem csak új lakásba költözünk, hanem új életérzést is kapunk.

A modern építészeti technológiáknak köszönhetően, az új építésű házak energiafelhasználása jóval alacsonyabb, tehát nem csak a mi lakásunkra hat ki, hanem maga a házak kialakítása is olyan, hogy nincs irreálisan magas közös költség.

Az új építésű lakások között elég nagy a választék, legyen az kisebb vagy nagyobb, ugyanúgy luxuskategóriás lakásokat is választhatunk, akár biztonsági őrrel a ház területén. Ezekben a házakban már a parkolás is sokkal jobban megoldott és nem kell attól félni, hogy elviszik az ház elől az autót.

Az alberletbudapest.hu kiadó lakás kínálatában is csupa újépítésű albérletet találsz, amelyeket kifejezetten úgy alakítottak ki, hogy a jelenkor albérlői igényeit vették alapul: teljesen felszerelt, új bútorokkal berendezett ingatlanok ezek, amelyekbe tényleg csak beköltözni kell!

Biztos sokan belefutottak már, hogy hiába sok négyzetméteres lakást béreltek, mégis folyamatos helyhiányban küszködnek. Az építési szakemberek rájöttek, hogy csak úgy tudják az ingatlan piacot fellendíteni, ha az emberek igényeinek megfelelő lakásokat építenek.

Ezért változtak az ingatlanépítés szabályai is, és nagyon szigorú szabályok betartása mellett lehet manapság már új építésű lakásokat építeni. Ennek következtében, ha új építésű lakásokat bérelünk Budapesten, akkor a biztonságos környezet mellett, biztosak lehetünk benne, hogy ezekben a lakásokban élhetőbb terekkel találkozunk.