Kevés a felújított kiadó lakás Budapesten

Kevés a felújított kiadó lakás Budapesten

Kevés a felújított, kiadó lakás Budapesten és ez nem csak egy sejtés az albérletkeresők részéről. A Fővárosban is nagyon sokat változott az elmúlt években a lakáspiac,

amit nagyban befolyásolt az emberek anyagi helyzete is. Budapesten mindig másabb volt az élet, mint az ország többi részén.property insurance
Ha megnézzük, hogy milyen feltételek teljesülése szükséges ahhoz, hogy kiadásra kerüljön egy-egy lakás, rögtön érthetővé válik, hogy miért is olyan kevés a felújított kiadó lakás Budapesten.

A lakások privatizálása és az új állami lakások építésének hiánya egyaránt oka a helyzetnek

A régi rendszerben javarészt állami tulajdonú lakások voltak, és a gazdasági rendszer változása során kerültek fokozatosan az egyének tulajdonába. Különböző rendszerekben különböző otthonok épültek.
A belváros tele van régi építésű társasházakkal, Budán és Pesten egyaránt találni panelházakat, és persze a külső régiókban, a családi házak voltak inkább elterjedtebbek. Mostanra már a külsőbb kerületekben az új építési társasházak több generációja is felépült.

A lakásfelújítás egyre komolyabb kiadást jelent, és nem is a pénz mindig az akadály

Ahogy a világ, úgy a lakáspiac is sokat változott. Az emberek egyre igényesebbek lettek, és a lakások, és házak is egyre korszerűsödtek.
Ugyanakkor a régebbi típusú házak ugyanazon a szinten maradtak, attól függően, hogy a tulajdonosuknak mennyi pénzük volt az aktuális felújításokra. A fővárosban az ingatlanárak az elmúlt években nagyot emelkedtek.
Így, azok, akik esetleg örökölték a plusz ingatlant, de szerény jövedelmű emberek, vagy eladták azokat, vagy haszon reményében kisebb ráfordítással adták azokat a bérbe.
Sok régi építésű ingatlannál nincs meg a mostanában alap környezetvédelmi besorolás, ugyanis, teljesen más anyagokból készültek, mint a mostaniak, nem volt meg a szigetelés, sem az ablakoknál, sok ház könnyebben is penészesedik.

A lakások több mint fele így is azonnal költözhető állapotban van

Az elmúlt 10 évtizedben az eladó lakások 44 % a volt jó állapotú, 20 %-a újszerű, a közepes állapotúaké 11, a felújítandóké 7-8 százalékos volt. Ez idő alatt a lakások 80 %-ában volt festés, de burkolat és egyéb csere, kevesebb, mint a felében, illetve hőszigeteléssel és fűtés korszerűsítés pedig kevesebb, mint a negyedében történt.
Mindezek mellett hazánkban, az építőiparban munkaerőhiány van, nehezen találunk megfelelő szakembert, az építőipari alapanyagok drágulása mellett, Budapesten mindenért dupla annyit is kérnek.
Így a bérbeadók apró ráfordítással adják bérbe lakásuk, így ne csodálkozzunk, hogy kevés a kiadó felújított lakás Budapesten. Szerencsére az alberletbudapest.hu kiadó lakás kínálatában csupa olyan lakást találni, amelyek nem csupán felújítottak, de teljesen berendezettek is, méghozzá korszerű bútorokkal!