Kiadó lakás olcsón Budapest környékén. Segítünk, hogy a te bérelj

Kiadó lakás olcsón Budapest környékén. Segítünk, hogy a te bérelj

Kiadó lakás olcsón Budapest szerte több kerületében is akadi, ám nem könnyű rátalálni a számodra tökéletes kerületre és albérletre sem. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy az anyagi preferációd mellett mennyire szükséges arra is oda figyelni lakásválasztáskor, hogy milyen körülmények uralkodnak abban a kiszemelt albérletben, vagy éppen kiadó szobában, illetve, hogy mennyire megfelelő számodra a kerület.

A jövőbeli lakás kiválasztásakor egy környékre, kerületbe költözöl, amely több dolgot is jelenthet. Egyik legfontosabb része a lakáskeresésnek, hogy tudd, mit ad majd számodra a kerület. Közel található az egyetemhez, amelyre felvettek? Effektíven tudsz közlekedni, a város egyik pontjából a másikba eljutni? Esetleg közel laknak a barátaid? A kerület kínálta kikapcsolódási lehetőségek egyeznek a személyiségeddel? 

Ha megtaláltad a számodra tökéletesnek ígérkező kerületet, akkor már csak arra kell fókuszálnod, hogy megleld azt az albérletet, azt a kiadó szobát, amely a legközelebb áll az általad készített listához. Ide kattintva olvashatsz pár hasznos tippet azzal kapcsolatban, hogyan kelts jó benyomást lakás kereséskor.

Ahhoz, hogy a lakásvadászat sikeresen legyen, és mind az albérlet milyensége, mind annak környéke elnyerje a tetszésed, megüsse az általad felállított mércét, neked is tenned kell. Az albérlet keresés egy nagyon komoly feladat, amely kihatással lesz a későbbi életedre. Több típusú az albérlet, a kiadó lakás olcsón Budapest városában

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy amikor kiadó lakást keresnek, csak egyetlen kitűzott szempontra figyelnek, lehet akár az a feltétel, hogy az albérlet közel legyen az egyetemhez, vagy éppen a munkahelyhez, netalán belvárosi lakás legyen, hiszen a központi élet meglehetősen vonzó egy fiatal számára. 

Azonban a legtöbb esetben a pénz határozza meg az albérletkersést. A cél csupán annyi, hogy találj egy olcsó albérletet, aztán majd lesz valahogy a jövőben. Gyakran ez nagy hiba, amelyet minden esetben megbánnak az emberek.

Összeállítottunk pár tippet, amely segíthet neked abban, hogy könnyedén találj rá leendő albérletedre, mindezt úgy, hogy az arányok mind árban, mind minőségben, mind elhelyezkedésben meghaladják azt a bizonyos mércét. 

Készíts listát

A listák mindig nagyon hasznosak. Bizonyára már van tapasztalatod listákkal, bevásárló lista, kívánság lista, a nagytakarítás listája, napi tenni valók listája. Ahhoz, hogy egy általad eltervezett projekt, legyen szó akármilyen kis kaliberű, netán nagyszabású projektről, szükséged van egy listára valamilyen formában. Látod már, hogy miért lényeges, hogy lakáskereséskor is listát készíts? 

A sikerhez vezető legrövidebb út a precízen megtervezett listákon keresztül vezet. Készíthetsz akár több listát is. Összeírhatod, hogy milyen kondíciókra van szükséged egy lakásban, tehát a minőség, a méretek, a stílus, a háztartási eszközök jelenléte. 

A másik listád lehet árlista is, míg a harmadik a szóban forgó lakások környezetbeli elhelyezkedésére is utalhat. Egy alaposan kidolgozott tervvel sokkal könnyebb lesz lakást találni, és elkerülheted annak a veszélyét, hogy egy leharcolt, korszerűtlen lakásban, vagy éppen egy kevésbé biztonságos környéken végzed. 

Győződj meg arról, fix-e a lakbér

Oly gyakran előfordul, hogy egy gyanútlan, tapasztalatlan bérlő aláírja a bérleti szerződést és beköltözik egy lakásba, fizeti a lakbért és boldogan éli az életét. Aztán jönnek a nehezebb idők, beköszönt a tél, a fűtést fel kell tekerni, és ezzel együtt a következő havi lakbér fizetésekor a rezsi ára is a magaslatokba szárnyal. 

Mi történt? Még is miért alakult így? A hiányos kommunikáció okán. Érdemes még beköltözés előtt megbeszélni, sőt szerződésben megbizonyosodni arról, hogy a lakbér és a rezsi mindig fix marad-e, ahogyan a kiköltözés dátumának meghatározása is hasonlóképpen kell, hogy működjön. 

Erre egy kiváló, és napjainkban egyre népszerűbb módszer a határozott idejű bérleti szerződés kötése. A határozott idejű bérleti szerződések általunk is használt szerződési módszer. Már máskor is ecseteltük a témát, itt olvashatod. 

Ha kiadó lakás olcsón Budapest környékén, akkor mindenképpen kell, hogy társuljon hozzá a felkészültség. Bármilyen kérdésed van, esetleg ha több információra lenne szükséged, keresd bátran ügyfélszolgálatunkat