Kiadó lakások Budapest belvárosában

Kiadó lakások Budapest belvárosában

Budapest belvárosában élni, lakni mindig is presztízst jelentett.

Elvégre ez a Főváros, és az egész ország szíve, itt találhatók a legfontosabb közigazgatási intézmények, évente több tízezer turista érkezik, hogy megtekintse a történelmi nevezetességeket, megízlelje a magyar konyha különlegességeit, és megtapasztalja a pezsgő kulturális életet. budapest olcso ingatlan 2020

A Belváros szűkebb értelemben az 5. kerület, tágabb értelemben a körúton belüli régió

Nézzük meg, hogy pontosan mit is takar a Belváros és melyik kerületről van is szó, hiszen egy külföldi vagy vidéki ember számára ez sem teljesen egyértelmű.

Budapest fő központi része az V. kerület, amelynek a neve is Belváros-Lipótváros, de tágabb értelemben véve a Nagykörút által körülvett terület, ami a VI. és VII. kerületet is magába foglalja.

Ha azonban úgy értelmezzük a belváros fogalmát, hogy az számít egy város szívének, kulturális, gazdasági középpontjának, akkor még a VIII., a IX. és a XIII. került egy része szintén a belvároshoz tartozik.

A kiemelt kerületekben az albérletek ára is kiemelt

Jelenleg Budapesten az átlagos havi lakásbérleti díj 160-165 ezer forint, a Belvárosban azonban jóval magasabb árkategóriában találhatunk lakásokat. Az átlagár 200 ezer forint körül mozog, de akár a millióhoz közeli összeget is elkérhetik egy lakosztály méretű ingatlanért. Havonta.

Kicsit távolabb, főleg a kiadásra épített lakással megtűzdelt XIII. kerület külső részein viszont már 158 ezer forint környékén mozognak az átlagos lakbérlet árak.

Az V. kerületben, ahol a legtöbb ház még főleg tégla építésű, nagy belmagasságú lakásokkal találkozhatunk, amelyek közül a kiadásra szántak többségét már korszerűsített fűtésrendszerrel és szigetelve adják ki.

Természetesen a luxus igényeket kielégítő lakások megfizethetetlenek az átlag bérlőnek: van olyan magas műszaki és esztétikai szinten felújított 86 négyzetméteres 2 szobás, 2 fürdőszobás, nappalis, gardróbszobás, padlófűtéses álomlakás, amelyért több mint egymillió forintot kérnek el havonta.

A Belvárosban igenis találni jó áron kiadó lakást

Még az V. kerületben is akad olyan modern, újonnan berendezett, minden igényt kielégítő albérlet, ami megfizethető egy jobb magyar fizetésből. Ha pedig a tágabb értelemben vett belvárost nézzük, ide értve a VIII. és XIII. kerületet is, már némileg olcsóbban lehet már lakásokat találni.

A VIII. kerületben például egy kiadó szoba 75-80000 forint körül bérelhető, a IX. kerületben pedig 70-85000 forint között találunk kiadó szobákat. A legjobb bennük pedig az, hogy a fix díjon felül nincs további rejtett költségek. Amekkora összeg a szerződésbe kerül, annyit kell csak fizetni!