Kőbánya egy bérlő-paradicsom, ha albérletet keresel

Kőbánya egy bérlő-paradicsom, ha albérletet keresel

Amikor albérletet, esetleg kiadót szobát keresel, bizonyára van egy terved arról, hogy melyik kerületbe költöznél szívesen, vagy éppen melyik éri meg számodra leginkább. Ez a terv jó, ha tartalmazza, hogy milyen jellegű albérletre, kiadó szobára vágysz. 

Továbbá azt is, hogy milyen közelségben szeretnél munkahely vagy éppen iskola közelében bérelni, ahogyan azt is, hogy mire vágysz, milyen stílusú a személyiséged és milyen kikapcsolódási lehetőségekkel vennéd körbe magad.Bár város szerte sok kiadó szobát és lakást találhatsz, akad jó pár szoba kiadó 10. kerület térségében. 

Bizonyára a 10. kerületről nem hallottál olyan sokat, mint Budapest 5, 6, 7, 8, 13 és egyéb népszerű kerületeiről. A Kőbányaként is emlegetett városrész azonban nem csak kimondottan olcsó, de számtalan kikapcsolódási lehetőséget is kínál számodra, sőt, jócskán akad itt rejtett kincs is, ezért érdemes fontolóra venned egy 10. kerületi költözést. Ha szeretnél további érdekességeket, olvasni a fővárosról annak albérlet árairól, kattints ide.

Annak érdekében, hogy segítsünk a döntésben, felsorakoztattunk pár árulkodó tényt, arról, milyen előnyökkel és különlegességgel szolgál egy Kőbányában található albérlet azok számára, akik úgy döntenek, ide költöznek.

Előnyös elhelyezkedés és kedvező árak.

A kerület elhelyezkedése szemponjából nem található túl nagy távolságra Budapest további, lényeges pontjaitól sem. Kőbánya a főváros Pesti oldán helyezkedik el, és közel helyezkedik el Zuglóhoz. Ha Zuglóban is szívesen szét néznél kiadó szobák ügyében, ajánljuk figyelmedbe egy korábbi cikkünket. Egy másik kimondottan népszerű, szomszédos kerülete a 8. kerület, amelyről itt olvashatsz még. 

Többféle lakás típusból válogathatsz, ha ide költöznél. Míg sok-sok szoba kiadó 10. kerület területébe tartozó külvárosi és kertvárosi részeken is, addig a kerület talán leginkább a lakótelepeiről, barátságos paneleiről híresült el, így jó pár szomszéddal büszkélkedhetsz majd. Ennek köszöhetően a belvároshoz képest az árak igen alacsonyak. Itt olvashatsz többet a fővárosi albérlet árakról. 

Az pedig kihagyhatatlan fontosságú, hogy a közlekedés kiváló. Könnyedén juthatsz a város távolabb eső pontjaiba is a megannyi közlekedési lehetőségnek és útvonalnak köszönhetően, ez pedig szintén az effektív elhelyezkedésnek és kiépítésnek az érdeme. 

Parkok és pihenés.

Igaz, hogy a 10. kerület nem a belvárosban található, mégis magán hordozza a nagyváros védjegyeit, számtalan épület és forgalmas útvonalak jellemzik ugyanis. Annak érdekében, hogy az itt élők úgyszintén részesüljenek a természet nyújtotta szépségekben, annak pihentető, energizáló erejében, rengeteg park épült ki Kőbányán. 

Ide tartozik a Népliget, amely a főváros legnagyobb parkjának minősül, de szintén a szép parkok közé tartozik a Csajkovszkij park, az Újhegy park, Gépmadár park, a Sportliget, illetve az Óhegy park is. Amikor csak természetre vágysz, könnyedén megtalálhatod azt, akár pár percnyi sétára az albérlettől, hiszen a felsoroltakon túl még több park is része a 10. kerületi életnek. 

Szórakozás.

Ha egy olyan környezetbe költöznél szívesen, ahol barátságos emberek közölségében élhetsz, és mérsékelten még szórakozhatsz is, akkor érdemes figyelni, hogy akad-e szoba kiadó a 10. kerület környékén. Mérsékelt szórakozás alatt azt értjük, hogy a város legnépszerűbb, legpörgősebb részeihez képest, itt csendesebb az élet valamivel.

 Te választhatod meg, hogy mikor és milyen kikapcsolódásra vársz, az nem „eléd jön”, tiéd a kontroll. Jó kikapcsolódási lehetőség lehet a Planetárium, a Söripari Emléktár, A Tűzoltó Múzeum, de sok-sok étterem és kávéző is színeszebbé teheti a hétköznapokat. 

Sok szoba kiadó 10 kerület területén, és igen népszerű is a bérlők körében ez a városrész. Ha felkeltettük az érdeklődésed, ne habozz, keress fel minket, abban az esetben pedig, ha nem győztünk meg és további kérdéseid akadnak, akkor is javasoljuk, hogy vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy segíteni tudjunk Ügyfélszolgálatunk elérhetőségét ide kattintva találod.