Lakótárs típusok

Lakótárs típusok

Ha még sosem éltél lakótárssal, akkor bizonyára sokat gondolkodsz azon, hogy milyen is lehet, az is előfordulhat, hogy kérdéseket teszel azon szerencsés embereknek, akiknek volt már részük a lakótársi életben.

lakotars tipusok budapesti alberletbenAmennyiben már laktál lakótársakkal, akkor a következő sorok mosolyt csalnak majd arcodra, hiszen ismerősen fognak csengeni a leírtak.
Legyen szó bármely embertípusról, ha albérletben élsz emberekkel, akkor valószínű, hogy már sokféle emberrel találkoztál. Mi összegyűjtöttünk néhány olyan jellegzetes lakótárs típust, amelyek biztosan megmosolyogtatnak, mert biztosak vagyunk benne, hogy már találkoztál velük.

1. A konyhatündér

Ez a típus nagyon közkedvelt lakótárs. Mind találkoztunk már olyan személlyel, aki egyszerűen imád a konyhában sertepertélni. A heti munkahelyi ebéd előkészítésétől a nassolni valókig mindenről gondoskodik magának, és főztjére oly büszke, hogy szívest örömes kínálja, vagy éppen osztja azt meg a többi lakóval is.
Nem csupán isteni ebédet és vacsorát készít, de gyakran próbál ki új sütemény recepteket is. Egy hosszú munkanap után kimondottan jó érzés a lakásban terjengő frissen sült süti illatára hazaérni! Ráadásul mindig gondoskodnak arról, hogy az albérletben legyen valami harapnivaló.
A konyhán kívül is jeleskedik azonban. Általában ő veszi őt az irányítást a takarító lista felett. Természetesen körülötte minden patyolat tiszta és szívesen segít nekünk is, ha éppen rászorulunk. Az ilyen életvidám emberek élvezik az élet apró örömeit, konkrétan ezért is szeretnek annyira főzni. Nem is meglepő, hogy mindig kellemes társaságot jelentenek számunkra.

2. Az éjszakai lény

Ez a lakótárs típus az előző szöges ellentéte. Míg az előző személy szereti a struktúrát, az éjszakai lény sokkal inkább preferálja az árral sodródást. A beosztás helyett nagyobb részt a spontán ötleteket követi és mindig rugalmas eléggé ahhoz, hogy változtasson tervein, ha valami netán közbe jön.
A bulizás a kedvenc időtöltésük és kirobbanó személyiséggel rendelkeznek. Mellettük aztán sosem unalmas az élet! Mindig számíthatunk rájuk, ha ünnepelni szeretnénk, de akkor is, ha bánatunkat szórakozással gyógyítanánk. Ismeri a legjobb szórakozó helyeket, éttermeket és bárokat, a zenei fesztiválok, a koncertek szorgos látogatói.
Tisztában vannak a legújabb trendekkel, és elbűvölő egyéniségüknek köszönhetően rengeteg hozzá hasonló baráttal rendelkeznek. Szerencsések vagyunk, ha akad alkalmunk megismerkedni a baráti körével, hiszen akkor elképesztő kalandokban lehet részünk.

3.    A karrierista

A karrierista lakótárssal sajnos nem sokat találkozunk. Szenvedélye a munkája és rendíthetetlenül dolgozunk azon, hogy feljebb kerüljön azonos a bizonyos munkahelyi ranglétrán. Amikor nem a munkahelyén tartózkodik, gyakran jár el összejövetelekre, amelyek során azon szorgoskodik, hogy stabil kapcsolatokat és társadalmi státuszt építsen ki, ezzel támogatva karrierjét.
Ritkán elkaphatjuk egy késő esti vacsorára, kora reggeli kávézásra, egy ebédszüneti találkozóra vagy éppen egy vasárnap délutáni rövid kirándulásra. Mindig fordulhatunk hozzá, ha szakmai tanácsra van szükségünk és rendkívüli összeszedettségükből fakadóan sokat tanulhatunk tőlük.

4. A „rábólintós”

Ez a típus igen jó társaság. Könnyű velük kijönni, hiszen mindig odafigyelnek, hogy udvarias, kedves és optimista magatartással közelítsenek környezetük felé. Pozitív attitűdjük és megbízhatóságuk miatt hamar a legközelebbi barátunkká avanzsálhatja őket. Ők az a típus, akik mindig meghallgatnak, és szívesen töltenek velünk időt a lakáson kívül is, amikor idejük engedi azt.
Jelzőjüket onnan kapták, hogy meglehetősen egyszerű velük programokat egyeztetni, könnyen alkalmazkodni, széles látókörűek, kíváncsi természetűek és bárhol ügyesen feltalálják magukat. Szeretnek előre tervezni, akárcsak a „konyhatündér” kategória, de nem ragaszkodnak szigorúan a beosztáshoz, így a valahol a „konyhatündér” és az „éjszakai lény” két extrém kategóriája közé sorolhatók. Az arany középút.
Életre szóló élmény idegenekkel összeköltözni és ennyi személyiség típussal megismerkedni. Budapesten számtalan olyan megfizethető árú, kiadó albérlet található, amelyek esélyt adnak arra, hogy egynél több lakótárssal is együtt élhessünk. A legszórakoztatóbb eset, ha az összes kategóriával van szerencsénk együtt élni, ugyanis így színes lesz az albérleten belül is az élet.