Lakótárssal vagy egyedül? Melyik éri meg jobban?

Lakótárssal vagy egyedül? Melyik éri meg jobban?

Akár egyetemista vagy, akár egyedülálló, felmerül a kérdés, hogy lakótárssal vagy egyedül költözz albérletbe.

Nem mindig a pénz számít itt sem, hiszen sokkal fontosabb, milyen lakótársat fogsz ki, ha mégis úgy döntesz, nem akarsz egyedül élni.property managment budapest

Lakótárssal vagy egyedül? Melyik éri meg jobban?

Amit figyelembe kell, hogy vegyünk, ha végiggondoljuk, hogy melyik éri meg jobban, alapvetően az a két kérdés, hogy miért jó egyedül élni, illetve mikor éri meg egyedül bérelni albérletet?
Ha nem szereted senkivel sem megosztani a lakást, és azt, ha bátran jöhetsz-mehetsz bármikor, egyértelműen a „szingli” létforma az ajánlott.
De ugyanígy, amennyiben olyan a munkád, hogy mindig későn érsz haza, például statiszta vagy, vagy egyetemista, aki sokat szeret bulizni, nem kell attól félned, hogy a lakótársaid kiközösítenek, vagy lábujjhegyen kell járnod, mert másként zajt csapnál, amikor hazaérsz.
Kényelmes, mert nem kell meg mással megosztanod a fürdőt, és nap bármely napszakában moshatsz, takaríthatsz, bátran hallgathatsz zenét, és akkor főzöl, amikor akarsz.
Nem kell megosztanod másokkal a dolgaidat akkor sem, nem függsz másoktól, és bármikor hívhatsz vendégeket is. Ha már laktál idegenekkel és nem jött be, lehet, hogy jobban megéri, ha picit többet költesz a lakásra, de saját tered van, ahova akár a barátodat, barátnődet is bármikor felviheted.

Mikor éri meg lakótárssal együtt lakni?

Kétségtelen, hogy lakótárssal bérelni közös ingatlant sokkal kifizetődőbb anyagilag, mint egyedül. Megoszlik a bérleti díj, a közös költség és a rezsi is, ami komoly segítség lehet anyagi szempontból.
Ha van egy jó barátod, és hasonló cipőben van, mint te, a költségek megosztásán kívül megoszthatod a terheket is. Akár elromlik valami a lakásban, akár más probléma merült fel, könnyebb mással együtt megoldani, mint egyedül.
Lakótárs esetében is fontos kérdés, hogy van-e külön szobád, igényled-e a külön teret, vagy éppen nehezen vagy meg egyedül, és szereted, hogy valaki mindig ott nyüzsög körülötted.
Ha igényled a külön szobát, szereted a saját zúgott, de ugyanakkor jólesik az emberi közelség, jó választás a lakótárs. Persze az sem mindegy, hogy idegennel mész közös albérletbe, vagy egy baráttal, családtaggal költözöl össze.
Ha egyetemista vagy, és sokat tanulsz, de valamiben elakadtál, akkor tanácsot kérhetsz a hozzád hasonló lakótársaidtól tanulás ügyében is.
Akár együtt mentek bulizni, akár együtt tanultok, vagy terveztek akár a lakásban, akár azon kívül közös programot, mindenképpen élményekkel teli lesz az életed. Mindezeken kívül a házimunka is megoszlik.
Mielőtt döntenél, feltétlenül nézd meg az alberletbudapest.hu kiadó lakás kínálatát, mert itt egyaránt találsz kiadó lakást és szobát. A szobáknál ráadásul a bérleti díj ugyanúgy fix összeg, tehát független attól, van-e éppen lakótársad!