Mennyibe kerül egy albérlet rezsije?

Mennyibe kerül egy albérlet rezsije?

Mennyi egy albérlet rezsije Budapest bel és külvárosában?

A megfelelő Budapesti albérlet kiválasztásánál a rezsi legalább annyira fontos szempont, mint hogy mennyibe került a bérleti díja, vagy hol helyezkedik el.

Sőt, ahogy emelkednek az árak, és egyre többen pályáznak ugyanabban a városban lakásokra, az albérlet pontos helye sokadlagos szemponttá válik. tippek alberlet valasztashoz 2020

Mennyi egy budapesti albérlet rezsije? A kérdést inkább így érdemes feltenni: mennyi egy albérlet rezsije a különböző kerületekben, az egyes lakástípusoknál?

A panel rezsije olcsó, a családi házé drága? Egyáltalán nem biztos!

Habár általánosságban igaz, hogy egy panellakás fenntartása olcsóbb, mint egy családi házé, manapság ez már nem feltétlen van így. Gondold meg: egy még nem szigetelt, központi mérős, távhővel fűtött panellakásnál a fűtés és melegvíz díja sokszorosa egy kellően szigetelt, megújuló energiás családi házénak.

Ráadásul az sem mindegy, melyik városban vagy kerületben lévő panelról beszélünk. A fűtés és melegvíz díja évszaktól is függ – nyáron értelemszerűen olcsóbb, hiszen sokkal kisebb a hőveszteség. A kombinált díj ezért 10.000 és 40.000 forint között mozog általánosságban egy panel albérlet esetében, míg egy családi ház bérlésekor ugyanez a díj 5.000 és 20.000 között fog mozogni.

Tegyük hozzá, egy ilyen családi háznál azért jellemzően pár millió forintot rá kellett költeni a korszerűsítésre és energiatakarékos kivitelre!

Az albérlet rezsijét elsősorban a technológia határozza meg.

A kétezres évekig elmondható volt, hogy kevés megoldás áll a tulajdonosok számára, hogy optimalizálják a rezsidíjat – ezért aztán az albérletek rezsijét is inkább az határozta meg, ki mennyire él a közszolgáltatásokkal.

Ráadásul a különböző közszolgáltatások árai is igencsak eltérnek attól, amit megszokhattunk régen, így egyáltalán nem biztos, hogy például gázzal főzni olcsóbb, mint indukciós tűzhelyen készíteni az ebédet.

Manapság, hála a technológia fejlődésének, a rezsidíjat jelentős mértékben csökkenteni lehet, mind főbérlőként, mind albérlőként. Az energiatakarékos izzók, az indukciós tűzhelyek, a modern radiátorok, vagy akár az, hogy laptopot használ valaki asztali gép helyett, mind mérsékelik az albérlet rezsijét.

Mennyi az albérlet rezsije átlagosan Budapesten?

A fentiek alapján kimondhatjuk, hogy az albérletek átlagos rezsije a fővárosban átlagos lakásméret esetén 50-100 ezer forint között alakul. A pontos összeget mindig a kerület, a lakás mérete, típusa, és természetesen a használat módja határozza meg. A közös költség viszont akár társasházanként is eltérő lehet egy utcában!

A legalacsonyabb rezsire az újépítésű, 40-50 négyzetméteres lakásoknál számíthat a bérlő, a legmagasabbra pedig a szigetelés nélküli, régi panellakások és persze családi házak esetében. Nézzen körbe kiadó budapesti lakás kínálatunkban, hogy megtalálja az önnek ideális albérletet!