Mi eláruljuk, hogy miért kell Budapestre költöznöd!

Mi eláruljuk, hogy miért kell Budapestre költöznöd!

Érezted már valaha úgy, hogy bár szereted a szülővárosod, de időről- időre mégis elfog egy mellkast szorongató érzés, mely szerint nem oda tartozol?

Lehet, hogy máshol lenne a helyed?

Valahol máshol van a helyed a világban? Szereted a vidék nyugalmát, de mégis szükséged van a vérpezsdítő nyüzsgésre? A vonatok és villamosok ablakon beszűrődő zajára? A kávézókból és az éjszakai bárokból felhallatszó kacajra, amely az emberek késő esti mulatozásának eredménye?

A fütty és dudaszó, a citromsárga taxiautók, a jajveszékelő sziréna hangja és az örökös nyüzsgés. Még akkor is, amikor mások nyugovóra térnének, a város sosem alszik. Ha ezeket olvasva gyorsabban dobog a szíved és sejted, hogy egy űrt töltene be benned egy ilyen életstílus, akkor változásra van szükség az életben. Budapestre van szükséged.

Ha ezt érzed, akkor nagy valószínűséggel a tudatalattid már megfejtette azt, amiről az elkövetkezendő sorokban fogsz olvasni: Budapestre kell költöznöd. Ez a cikk neked szól. Amennyiben nincsenek rád különösen nagy hatással a fent leírtak, de szívesen kipróbálnád a nagyvárosi életed, ez a cikk neked is szól.

miert jo budapestre koltozni

Lehet, hogy te éppen egy olyan típusú személy vagy, aki imádja a vidék nyugalmát, a természet nyújtotta szépséget és békességet. Értékeled ősszel a ködös reggeleket és a harmatcseppeket a hervadozó udvari virágokon, és annak tudatát, hogy a kisvárosban mindenkit névről ismersz. Nos, ez a cikk neked is szól.

Adj egy esélyt Budapestnek

Miért gondoljuk azt, hogy mindenképpen adnod kellene egy esélyt Budapestnek? A főváros számtalan változáson ment át az elmúlt években és sikeresen zárk

ózik felfelé a legnagyobb és leggyönyörűbb európai városokhoz. Továbbá történelmi, művészeti és építészeti kincseink még mindig ékes gyöngyszemei a kontinenst ékesítő koronának.

Esztétikailag kevés olyan rejtett kincs létezik a világban, mint a lélegzetelállító fővárosunk. Képzeld csak el, hogy milyen lélekemelő ennek a városnak a lakójaként élni min

dennapjaid! Gondolj a Duna – part menti esti sétákra, a kivilágított hidakra, az éttermekből csapongó kellemes, hívogató illatokra.
Akkor pedig, ha továbbra is a természet hívását követnéd, Budapest és környéke tagadhatatlanul sok természeti kinccsel vár. A belvárostól mindössze húsz percre található tőled a természet. Normafa, a Citadella, Gellért hegy, a várost körül ölelik a Budai hegyek domborulatai.

Mivel a főváros az ország szívében található, ezért hihetetlenül gyorsan el lehet jutni Budapestről az ország bármely pontjába. Vonattal nem több, mint két órahossza zakatolás szükséges csupán ahhoz, hogy kalandor lelked felfrissüljön, autóval pedig még ennél is kevesebb.
De abban az esetben, ha nem rajongsz különösebben az utazásért, és arra vágysz, hogy elszórakoztasson a város, színházi előadások, művészeti kiállítások, könyv klubok, felolvasó estek, múzeumok, mozik és bevásárlóközpontok egész serege vár szélesre tárt ajtókkal.

Ha más jellegű kikapcsolódásra vágysz, ha azt szeretnéd, hogy emelkedjen az adrenalin szinted, akkor pedig a napjanikban oly trendi VR room-ok és szabaduló szobák segíthetek csiszolhatni stratéga hajlamaidon és túlélő képességeiden, ahogyan abban is, hogy kicsit kikapcsold ezt a világot egy-két órácskára és elrugaszkodj a valóságtól és egy másik világban próbálhass szerencsét.
Mindezeket az izgalmakat pedig illik egy korsó sörrel vagy egy pohár borral leöblíteni a város tucatnyi romkocsmájának egyikében. A romkocsmák a város egyéniségének fontos alap pillérét képzik, akik éjszaka átveszik az irányítást a nappali őrülettől és egy másik fajta tébolyba invitálnak.

Budapest belvárosában megannyi olcsó albérlet található, ha itt keresnél albérletet, akkor kiemelt figyelmet érdemes fordítanod a 6,7,8 és 9. kerületnek, hiszen itt található a legtöbb és legegyedibb lakás.
Míg a 6. kerület közel helyezkedik el a folyóhoz, a Nyugati pályaudvarhoz és a Parlamenthez, ezzel őrizve a város történelmi értékeit, a 7. kerület fokozottan ajánlott a művész lelkeknek, akik minden bizonnyal a kerület hangulatának köszönhetően inspirációra lelhetnek itt.

A 8. kerületet azoknak a személyiségtípusoknak javasolt, akik szeretnek a party, a nyüzsgés középpontjában lenni és meglehetősen extrovertáltak, szeretnek társaságba járni, a kerületben számtalan szocializálódásra alkalmas lehetőség adódik ugyanis és az unalom szó nem létezik.
Pest kívül eső területeit és Budát a természetkedvelő, kisvárosi életet preferáló személyiségeknek ajánljuk, hogy egy darabot maguknak érezhessenek az otthonból, amíg felfedezik a nagyvárosi élet szépségeit is.