Miért érdemes nyáron költözni?

Miért érdemes nyáron költözni?

Költöznénk, de nem merünk, mert attól félünk, hogy nyáron túl drágák az albérletek?

Minden évszaknak megvan a maga jellegzetessége albérletkeresés téren is: ősszel nagy a versengés, hiszen az egyetemisták visszatérnek vidékről és sürgősen albérletre szorulnak. Ilyenkor percek alatt kelnek el kiadó szobák és lakások Budapesten. nyari alberlet koltozes budapesten

A tél beköszöntével a lakásvadászat is lelassul, az emberek bezárkóznak. Tavasszal még nincs nagy nyüzsgés, de a természet ébredésével és a jó idő közeledtével gyakran újra elkezdenek albérletek után nézni a fiatalok. Májusban pedig megindul a költözés hullám, ami egész nyáron át tart, egészen őszig, és csak a falevelek hullásával csitul.

Sok-sok előnye van viszont annak is, ha nyáron szánjuk rá magunkat a nagy költözésnek. Bár több potenciális bérlőjelölttel versengünk ilyenkor, mint télen és tavasszal, de még így is jóval több esélyünk van olcsó, kiadó albérletet találni Budapesten, mint ősszel. Augusztus végén megindul ugyanis a fővárosba költöző diákok ostroma, akik éjt nappallé téve kutatják a kiadó lakásokat és szobákat. Ez pedig egészen október elejéig is el szokott tartani.

Az olcsóbb albérletek a legkelendőbbek, a legnagyobb számmal, ezekre a helyekre jelentkeznek a fiatalok. A borsosabb árú lakások általában a már idősebb, a húszas éveik második felében járó munkavállalóknál, illetve a külföldi egyetemisták körében örvend nagyobb népszerűségnek, számukra ugyanis nagyobb a megengedett büdzsé.

Azok az egyetemisták, illetve az iskolapadból frissen kikerül, kezdő munkakeresők se csüggedjenek, akik alacsonyabb áron tudnak csak lakást vagy szobát bérelni. Nem kell ugyanis beérni a kevésbé esztétikus, veszélyes, régimódi lakásokkal. A Professional Premium Property Zrt. meglehetősen baráti áron kínál lakásokat, szobákat. Mind ezek mellett pedig kimondottan egyetemista – barát szolgáltatásokról beszélhetünk.

Egy másik nagyon fontos tényezője a nyári lakáskeresésnek, hogy hosszabbak a nappalok és rövidebbek az éjszakák. Mivel később megy le a Nap, ezért több időnk jut arra, hogy megbarátkozunk a környékkel és a lakásunkkal is. Időnk jut rá, hogy ízlésünknek megfelelően rendezzük azt be, így pedig, amint beköszönt a hideg és több időt kényszerülünk tölteni a lakásban, azt nagy örömmel tesszük majd. Ekkorra ugyanis már a saját ízlésünknek megfelelően rendezhetjük be és otthonos is lesz számunkra.