Miért költözzünk a 7. kerületbe

Miért költözzünk a 7. kerületbe

Dudaszó, a levegőben terjengő reggeli kávé illata, izgatott fiatalok beszélgetése az utcán,

taxi autók gyülekezete bódító, parfümillat a járókelőkön, pékségek előtt kígyózó sor, történelmi épületek, amelyek a múltnak és a jelennek a szemtanúi, friss gyümölcsök a délelőtti piacon. Csak egy pár apróság, amelyekhez mára már szentimentális értékeket tulajdonítunk, és ami magába bolondítja azokat a bérlőinket, akik a 7. kerületben bérelnek tőlünk lakást vagy éppen szobát.
Bizonyára számtalanszor hallottuk már, hogy Erzsébetváros, azaz Budapest 7. kerülete egy meglehetősen népszerű, nyüzsgő és fiatalos környék. Biztosan sokszor hallottunk a környékről, ám nagy igazság az, hogy mindenki más jelzőkkel illeti a kerületet. „Party negyed”, „a város szíve”, „hétker”. Sok nevet kapott a kerület az évek során, és minden bizonnyal még több jön a jövőben.
Erzsébetváros ugyanis egy nem mindennapi városnegyed, amely mindenkiben nyomot hagy, ám mindenkire más hatással lesz és különböző érzéseket vált ki. A városrész megfelelő lehet sokféle embertípusnak, de egy specifikus személyiségtípus számára életre szóló élményt jelenthetnek az Erzsébetvárosban töltött évek.

budapest 7 keruleti kiado szoba 2021 benBudapest 7. kerülete a főváros legnyüzsgőbb része

A túlnyomó részt fiatalok és fiatal felnőttekből összetevődő populáció tárt karokkal várja az új lakókat, akik még több színt vihetnek a koránt sem unalmas hétköznapokba. Erzsébetváros kitűnő otthont nyújthat azoknak a fiataloknak, akik vágynak a pezsgésre, az éjszakai élet üdeségére és a belvárosi élet felgyorsult világába.
Bár a kerület egyes részein borsosabb árak uralkodnak, még így is sok olcsó, kiadó lakás található a 7. kerületben. Mivel magát a kerületet is átitatja a fiatalság és a divat jelenléte, ez tükröződik a kerületben található kiadó lakásokon is. Erzsébetvárosban található Budapest talán legnívósabb lakásai. Modern stílus, kifinomult dekoráció és berendezkedés.
Számtalan bérlőnk és még annál is több gyönyörű, igényes, kiadó lakásunk található a 7. kerületben, ebben a cikkben pedig az a célunk, hogy veled is megismertessük a főváros egyik legdivatosabb kerületét, és bátorítsunk. Ha rezonálnak veled a cikkben említettek, akkor ne habozz, neked is itt a helyed!
A városnegyedet azoknak ajánljuk fokozott figyelmére, akik szeretnek pörgésben élni, akik élvezik, hogy amikor kiteszik lábukat a lakásból, akkor éttermek, kávézók, bárok, romkocsmák és történelmi helyek sokaságai sorakoznak fel előttük és kísérik el őket amerre csak járnak a kerületen belül.
A trendek mindenhol jelen vannak. Ha feldobnánk közösségi oldalunkat pár jó minőségű, professzionális fotóval vagy éppen ihltet és látványos helyet keresünk a képeinkhez, Erzsébetvárosra számíthatunk. Mi is jöhetne jobban kapóra, minthogy a kerületben több fotóstúdióra és akár még szelfi múzeumra is akadhatunk?
Ha pedig költségbarátibb megoldást szeretnénk keresni, elég csak kilépni az utcára, a kerület ugyanis a város egyik legszínesebb, legegyedibb és legesztétikusabb része, amelyek nem csupán tökéletesen mutatnak a képeken, de meg is ihletnek. Szinte bárhol művészi fotókat készíthetünk, az épület, az utca, a különleges emberek és az égbe magasodó, hatalmas falfestményeknek köszönhetően.
A történelmi értékekben igen csak gazdag városnegyed rengeteg látványosságnak ad otthont  az éjszakai élet szórakozó helyei mellett, így aki szellemi felüdülésre is vágyik, az sem fogja magányosnak érezni magát, múzeumok és zsinagógák ékesítik a negyedet. A városrész ütött- kopottabb, régi épületei sem árválkodnak üresen, újra lettek funkcionálva romkocsmákká, melyek kimondottan trendinek számítanak Európa szerte, és amelyek egy régmúlt világ kincseit őrzik és gondolják újra.

Akik izgalomra vágynak sem fognak csalódni itt

Szabaduló szobák és játéktermek, szabaduló szobás játékok, próbatételek teszik lehetővé, hogy elszakadjunk a valóságtól egy kis időre, ha szükség azt kívánja és teszteljük ügyességünket, szellemi és tűrőképességünket.
A múlt rajongói számára, az antik és vintage darabok szerelmeseinek is kedvező környék ez. Sok – sok vintage bolt, antik – vásár várja a betévedő, leendő tulajdonosokat. Legyen szó heti vásárokról a Gozsdu udvarban vagy antik boltokról, butikokról, újra használatos ruhadarabok üzleteiről, itt drágakövekre akadhatunk ebben az antik fellegvárban.
Sok szívet rabul ejtett a főváros ezen területe, és meggyőződésünk, hogy te vagy a következő lelkes bérlő, aki esélyt ad és kiábrándíthatatlanul beleszeret a városnak ezen kimondottan vonzó részébe, hiszen mi többre vágyunk egy olyan egyedi környezetnél, ahol napi szinten új benyomások és inspirációk érnek bennünket, ahol a múlt és a jelen találkozik, az utca pedig táncra hív minden éjszaka?