Milyen a jó albérlet?

Milyen a jó albérlet?

Budapestre költözés előtt sokan teszik fel maguknak a kérdést: milyen a jó albérlet? Milyen albérletet érdemes választani? A rövid válasz az, hogy az olcsó, jó helyen fekvő, munkahelyhez, egyetemhez közeli albérlet olyan, mint a Mikulás: eleinte még hiszünk benne, hogy eljön ajándékokkal teli zsákjával, aztán felnövünk.

Az ideális és a jó albérlet között a legfőbb különbség az, hogy ez utóbbi nagyon is valóságos. Lássuk tehát, mik a jó albérlet ismérvei, avagy mi függ a bérlő igényeitől.

A jó albérlet ténylegesen a bérlő által lesz „jó” milyen a jo alberlet 2020 01

Ahány ember, annyiféle igény, annyiféle szokás, elvárás, remény. Aki a zajos, nyüzsgő életet, a partikat, a kultúrát, a szórakozást szereti, az válasszon a 7. kerületben albérletet: hat színház, alternatív mozik, kocsmák és igényes szórakozóhelyek találhatók a kerületben és környékén.

Aki viszont inkább a csendes, kertvárosi hangulatot, az egyedi atmoszférát, a családias légkört szereti, jó eséllyel Kispesten fogja megtalálni, a 19. kerületben.

Megannyi más szempontot is végigvehetünk, ám minden esetben azt fogjuk találni, hogy aligha van egységes válasz arra, milyen is a jó budapesti albérlet. Illetve, talán mégis. Ugyanis akadnak olyan paraméterek, amelyek elnyerik mindenki tetszését.

A jó albérlet közel esik a munkahelyhez vagy egyetemhez

Érthető, ha kevéssé szeretsz tömegben utazni, pláne napi két órát ingázni a munkahely vagy egyetem és az albérlet között. Ezért gyakorlatilag mindenki egyetért abban, hogy a jó albérlet nincs túl messze, és tíz-húsz perc, legfeljebb fél óra alatt be lehet jutni a céghez vagy a kampuszra.
A jó albérlet környékén jó a közlekedés

A távolsághoz hasonlóan a közlekedési kilátások is meghatározzák egy albérlet értékét: ha lehet parkolni – pláne őrzött, vagy zárt területen –, vagy kiváló a tömegközlekedés, esetleg biciklivel is biztonságosak az utak, akkor az hatalmas piros pont a lakásnak.

A jó albérlet környékén kiváló a közbiztonság

Budapest igazi nagyváros, annak minden előnyével és hátrányával. Ahol ennyi és ilyen sokféle ember él, ott bizony bűnözés is lesz. Ezért a jó albérlet ismérve a közbiztonság kiemelkedő szintje: rendszeresek a járőrök, éjszaka is nyugodtan haza lehet menni és nincs szükség ötféle biztonsági zárra.

A jó albérletet könnyű fenntartani

A pénzügyi szempont szintén fontos. A jó albérlet nem kerül túl sokba: alacsony a közös költség, a rezsi és a lakbér kifizetése után még bőven marad pénze az embernek és a hónap végén se kell azon gondolkodni, cipőt vegyen valaki vagy élelmet.
Akadnak, akik azt mondják, hogy nincs olyan lakás, amire mindez igaz volna. Mi viszont azt állítjuk, hogy ha megnézed az alberletbudapest.hu lakáskínálatát, könnyen lehet, hogy kiderül, mégis létezik ilyen ideális albérlet!