Mire számítsunk 2021 nyarán az albérlet piacon?

Mire számítsunk 2021 nyarán az albérlet piacon?

A nyárhoz, illetve a szemeszter végéhez közeledve felmerülhet benned a kérdés, hogy megéri-e a nyári szünethez albérletet bérelni. Előző cikkünkben már kitárgyaltuk, hogy miért hasznos bérlőnek lenni az év bármely szakaszában, és diákként mennyire éri meg az, ha nyáron is bérelsz, akkor is, ha csupán kevés időt töltesz Budapesten. 

Azonban megtörténhet, hogy nem diákként, hanem munkavállalóként, állandó budapesti lakosként vadásznál egy általad preferált, lehetőleg anyagilag is kedvező ajánlatra. A nyári időszak kérdőjel lehet számodra, főként az ekkor jelentkező diák –bérlő hullám miatt. 

Nyáron nem csupán megéri, de kellemesebb is mind az albérlet keresés, mind pedig annak bérlése, és megszokni is egyszerűbb a lakást, vagy éppen kiadó szobát. Részletekre bontotva érdemes elemezni a napsütés évszakával járó költözést. 

Könnyebb megszokni az albérletet.

Bárhová is költözz, nem egyszerű megszokni az új lakást, a környezetet, környéket és kerületet, sőt, ha lakótársakhoz költözöl, akkor őket is meg kell ismerned, alkalmazkodnod kell és hozzájuk kell szoknod.

 Ez különösen jelentős lehet akkor, ha eddig egyedül életél. A másik véglet az lehet, ha eddig családtagokkal és barátokkal laktál együtt, és most, életedben először vágsz bele az ismeretlenbe, mindentől távol, idegen környezetben, teljesen idegen emberek társaságában. 

Mindez természetesen nagyon ijesztő lehet elsőre egy fiatal, éppen önállósuló egyetemista számára, aki még nem sokat tapasztalt a világból. Pontosan ezért is szükséges, hogy legyen egy alkamazkodó időszakra lehetőséged. 

Bármikor, az év bármelyik szakaszában alkalmad nyílhat költözni, vagy esetleg te választasz ki egy bizonyos évszakot, amelyet megfelelőnek látsz, azonban az alkalmazkodási periódus nélkülözntetetlen. Nélküli nem fog sikerülni az új környezetbe történő beilleszkedés vagy annak megszokása.

Az alkalmazkodási időszak hosszúsága a személyiségedtől függ, ez mindenkinél másképpen működik ugyanis. Habár minden évszaknak megvan a maga varázsa, a körülményekkel járó előnye, a nyár viszont kimondottan ígéretes időszak lehet a költözésre, és főként az alkalmazkodásra. 

Nyáron több lehetőség adódik arra, hogy kint is időt tölts. Így pedig, amikor túl nagy feladattnak tűnik a lakótársak megismerése, vagy csak egyedüllétre vágysz, egyszerűbb sétálni egyet. Kiváló opció lehet ez arra is, hogy felderítsd a terepet, hogy jobban megismerd a környéket. 

Minél több felderítő expedícióra mész, annál hamarabb kiismered a kerületet és az általa nyújtott előnyöket, mindent, amit a környék kínálhat számodra, az eldugott helyektől, a legjobb leárazások színteréig. Ezek pedig később jó kis, közös kikapcsolódási lehetőségként szolgálhatnak, amikor megszokod a lakótársaid. 

Ha nem egyetemista vagy.

Abban az esetben, ha nem egyetemistaként költöznél, akkor egy meglehetősen békés időszakra számíthatsz a nyár feléig. Júliusban, nem sokkal a ponthatárok kihirdetését követően, felbukkanak az első diákok, akik csillogó szemekkel és nagy álmokkal érkeznek a fővárosba. Nem sokkal később azonban ellepik az albérlet piacot.

A nyár első fele kellemes, nyugalommal teli időszakot jelenthet számodra, amely rengeteg frissítő limonádét és Duna- parti naplementét ígér. A nyár második fele, ha ekkorra időzíted a költözést, esetleg albérlet váltást pedig sok-sok kedvező árat és lakás típust eredményezhet.

Ekkor úgy fellendül az albérlet piac, hogy megéri óránként monitorozni a hirdető oldalakat, hiszen többféle lakás válhat kiadóvá, azonban a gyorsaság sem utolsó, hiszen a megnövekedett érdeklődés során szélsebesen lefoglalhatják az általad vágyott albérletet a szemfüles egyetemisták, akiknek valószínűleg több idejük is akad a vadászatra. 

Ha egyetemista vagy, ha munkavállaló vagy, ha igényes bérlő vagy.

Kalandokra. Számtalan szórakozási és kikapcsolódási lehetőség, akár szabadtéren is. Ami pedig a lakást illeti? Amennyiben a mi cégünktől bérelsz, precizitásra, stabilitásra, tiszteletre, segítőkészségre, és a mai trendeknek megfelelő, ám mégis stílusos, ízléses albérletre. 

Igen olcsó áron kínálunk felújított lakásokat és kiadó szobákat, akár diákok, de munkavállalóknak és párok részére is. A legjobb pedig az, hogy határozott idejű béreleti szerződéseinknek köszönhetően fix ideig és fix áron költözhetsz, a lakásodban töltött boldog perceket pedig nem árnyékolja be a félelem, hogy bármikor kitehetnek a lakásból. Részletekért olvasd el a határozott idejű bérleti szerződésről szóló cikkünket itt, illetve keresd ügyfélszolgálatunkat.