Segítség, albérletet keresek Budapesten! 5 tanács albérlet választáshoz

Segítség, albérletet keresek Budapesten! 5 tanács albérlet választáshoz

Főként egyetemi évkezdés előtt lehet olyan bejegyzéseket olvasni a közösségi médiában, hogy segítség, albérletet keresek Budapesten!

Ám akár év közben is előfordulhat bárkivel, hogy hirtelen költöznie kell, mert Budapesten kapott állást, vagy a régi albérletéből mennie kellett.

Összeállítottunk most ezért egy listát, amiben öt tanácsot olvashatsz az albérlet választáshoz.

1. Informáld le a bérbeadót, ugyanúgy, ahogy a lakást is, és legyen veled tanú, amennyiben egyedül vennéd ki a szobát vagy a lakást.property201a
Amikor megnézel egy lakást, amit bérbe szeretnél venni, ne csak a lakást vizsgáld át töviről hegyire, hanem járj utána a tulajdonosnak is. 5 000 forintért ki tudod kérni a tulajdoni lapot, hogy valóban az-e a tulajdonos, akivel beszéltél.
Próbálj olyan tulajdonost keresni, aki jól szituált, esetleg több kiadó ingatlanja is van, mert ebben az esetben biztosabbak leheted abban, hogy kifizeti az esetleges javításokat, illetve be is fizeti az aktuális rezsiösszeget.
A legegyszerűbb persze, már amennyiben biztosra akarsz menni, ha az alberletbudapest.hu kiadó lakás kínálatából választasz kiadó lakást vagy szobát, mert ebben az esetben biztos lehetsz benne, hogy azt kapod és annyiért, amit ígértek! Ráadásul szerződéssel és számlával.

2. Olyan helyet válassz, ahol megfelelő a közbiztonság és a közlekedés
Budapesten nagyon nem mindegy, hogy melyik részen szeretnél albérletet kivenni. Érdemes végigjárni a környéket, a különböző napszakokban, hogy mennyire biztonságos, mennyire lehet éjszaka mászkálni.
Lehetőleg kérdezd meg a helybelieket is, hogy milyen maga a környék, milyen a tapasztalatuk. Nézd meg, hogy milyenek a helyi iskolák, óvodák, esetleg el is lehet menni oda érdeklődni.
Járj utána, hogy gyerekednek hol lenne a legjobb helye. Olyan helyet válassz, ahol közel van a busz, vagy villamos, illetve lehetőség szerint a metró, és a munkahelyedre is aránylag hamar bejutsz. Ha olyan a munkád, járj utána az éjszakai járatoknak is.

3. Mindent foglalj írásba, és kössetek szerződést.
Nagyon fontos, hogy mindennek legyen nyoma, legyen a szerződés mindenre kiterjedő!

4. Milyen fűtése van a lakásnak?
Nagyon nem mindegy, hogy mennyi lesz a fűtésszámla, ahogy az sem, hogy mennyire korszerű maga a lakás, mert hiába fűtöd, ha nem megfelelő a lakás szigetelése. Ilyenkor jön jól, ha fix a havidíj, amibe beletartozik a fűtésköltség is, ezért nem kell aggódj a magasabb fűtésszámla miatt.

5. Mennyi a kaució és milyen esetekben kapod vissza?
Érdemes tisztázni előre, a bérlet díj mellett a kaució összegét is, valamint azt is, hogy milyen esetekben van joga a tulajdonosnak elvenni a kaucióból. Például nem rendeltetésszerű használat esetén, stb.
A legjobb persze, ha az alberletbudapest.hu kiadó lakásai közül választasz albérletet, mert akkor minden a lehető legnagyobb rendben fog alakulni!