Tippek a kisméretű albérletekhez

Tippek a kisméretű albérletekhez

A trendek követése egyes emberek számára fontos dolog, míg mások nem tulajdonítanak neki komoly jelentőséget.

Abban azonban mindenki egyet érthet, hogy a trendek befolyásolják a jövő alakulását. Még ha csak ideiglenesen is, de hatással vannak rá. Egy pillanatnyi irányváltásnak nyoma marad.

tippek kis meretu alberlethez budapestenElőfordulhat, hogy nem vagy az a személyiség, aki szereti tartani a lépést a világgal, és lehetséges, hogy a divatot is túlértékeltnek tartod. Ebben az esetben érdemes olyan trendek után nézni, amelyek az egyszerűség és a minimalitás, tiszta, átlátható irányvonalát követik.

Azért is van nyert ügyed akkor, ha ilyen stílusú lakást választasz, mert nem zavarnak meg más irányzatok a lakásban, illetve a későbbiekben, ha alakítanál rajta, a letisztult, semleges színekhez bármi illik és a minimalista berendezkedéshez könnyebb hozzáadni, mint fordított esetben elvenni.

Albérletbérléskor figyelembe kell venni a trendek mellett a funkcionalitást is

Mikor lakást nézel, tedd fel magadnak a kérdést, hogy „mennyire trendi lakást szeretnél” és, hogy „funkcionális-e, mennyire hasznos a kiszemelt lakást”. Az egyik legfontosabb kérdés pedig az, hogy mekkora térre van szükséged-e, és jól ki tudod – e használni a rendelkezésre álló teret.

Egy a jelenleg nagyon populáris, de egyben igen hasznos megoldás a miniatűr lakás bérlése. Az úgynevezett mikro lakásokban a legfontosabb dolgok találhatók meg, minden, amire egy bérlőnek szüksége lehet. Ezek az albérletek kitűnő áron bérelhetők, és jócskán meghaladják az elvárt színvonalat.

Igazából luxusélet kis méretben. Ennek köszönhetően pedig fiatal felnőttek, egyetemi hallgatók és pályakezdők is megengedhetik maguknak ezeket a budapesti albérleteket. Ők ugyanis sokszor kell, hogy beérjék régi, dohos, roskadozó lakásokkal, hiszen manapság sok jó minőségi, új, vagy éppen felújított albérlet, számukra szóba sem jöhet, a megfizethetetlenség problémájából fakadóan.

A kisebb méretű albérletek viszont megoldást jelenthetnek számukra is.

Ráadásul, nem kell betölteni a teret. Már a fővárosban is számtalan ilyen kiváló árú, kiadó albérlet található, mind diákok, mind fiatal munkavállalók számára.

Ha meghoztuk a kedved ahhoz a kisméretű lakásokhoz, és úgy döntesz, hogy belevágsz a kalandba, akkor pár hasznos tanáccsal is szolgálhatunk számodra ahhoz, hogy tökéletessé tedd ezt a különleges életmódot.

Sokszor, egy nagyméretű lakásban problémát okoz, hogy a lakók nem tudnak mit kezdeni az üres térrel, nem tudják azt megfelelően kitölteni. Ezért halmozni kezdik a bútorokat és a dekorációkat, a bútorok és tárgyak aránytalan mennyiség és mérete pedig nem csupán esztétikailag zavaró, nem szép, hanem még a káosz hangulatát is megidézheti, és hát valljuk be, senkinek sincs szüksége káoszra a saját otthonában.

Míg a mikro apartment megakadályoz abban, hogy tárgyat tárgyra halmozz az albérletben, addig a méret aránytalanságtól nem tud téged megmenteni. Célszerű ezért okosan berendezni vagy éppen átrendezni a lakást. Sokan beelesnek abba a hibába, hogy a kis lakásba, kisméretű tárgyakat vesznek. Ezt pedig megismétlik. Aztán még vesznek egy párat. Hoppá, egyszer csak azt veszik észre, hogy ők is a halmozás áldozatául estek.

Kiváló megoldás lehet, ha dekorálni szeretnél és egy közepes méretű tárgyat vásárolsz, esetleg egy-két apróbb darab is belefér, a rendelkezésedre álló szabad területtől függően. Így elkerülhető a túlzsúfolódás, a véletlenszerű felhalmozódás és a felesleges, porosodó tárgyak felsorakozott hada.

Optikailag is csalhatsz, ha vizuálisan felnagyítod a teret, vagy éppen eltereled a szemek figyelmét. Egy ilyen – manapság rendkívüli népszerűségnek örvendő – trükk, ha különböző méretű és fekvésű képeket aggatsz az egyik falra, hogy a fal úgy tűnjön, „tömve van”. A szem és az agy így megtévesztve nem arra fókuszál majd, hogy kicsi a lakás, hanem az ízlésesen szokatlan, merész és innovatív dizájnra.

Engedj sok fényt a lakásba és használj világosabb színeket dekoráláskor, a világosság ugyanis nagyítja és a lehető legnyitottabbá és levegősebbé varázsolja a lakást. Okos ötlet, ha polcaidat praktikusan használod, ahogyan ruhás szekrényedet is maximálisan kihasználod, esetleg új hajtogatási technikákat próbálsz ki.

Dekoráció és egyben tárolási célra ad lehetőséget a manapság rendkívül egyszerűen beszerezhető, guruló ruhatartó fogas. Ide aggathatod kedvenc darabjaidat, akár színkódok alapján felsorakoztatva azokat, ha annak alja polccal rendelkezik, cipőket, táskákat, dobozokat, esetleg könyveket, netán lemez lejátszót is tárolhatsz azon a polcon, ez csupán azon múlik, hogy mennyi a fenn maradó hely. Helyezd ezt el a lakás bármelyik szegletében – nem kötelező a szobában -, ékszerként dekorálja majd a lakást, és még a „New York loft” hangulatot is a budapesti lakásodba csempészheted.