Albérlet körkép diákoknak Budapesten, minőségi lakhatás 100 ezer alatt

Albérlet körkép diákoknak Budapesten, minőségi lakhatás 100 ezer alatt

Budapesten diákoknak sem könnyű albérletet keresni, türelem és idő kell hozzá. Sokan ráadásul, érthető módon, az olcsó albérletet részesítik előnyben, hiszen az anyagi lehetőségeik erősen korlátozottak.

Milyen jellemzői fontosak az albérletnek egy diák számára?

international student budapest propertyEgy diák számára fontos, hogy közel legyen az albérlet az egyetemhez, főiskolához, ezért főleg azon a környéken keresnek lakásokat. Az egyetemek térségében eléggé vegyes a kínálat nyáron, amikor a diákok igyekeznek albérletet találni.

A minőségi lakhatás a diákok számára fiatalos, szépen kialakított lakásokat jelent. Nem könnyű megtalálni a megfelelőt, 100 ezer forint alatt pedig a dráguló albérletek miatt nem nagyon akad egész lakás.

Úgy éri meg leginkább, hogyha egy nagyobb lakást bérelnek ki ketten, vagy hárman, és elosztják a költségeket, akkor viszont szépen ki lehet jönni 100 ezer alatt, vagy már eleve szobát vesznek ki.

Vannak olyan diákok is, akik eleve lakótársat keresnek, 60-70 ezer forint környékén rezsivel együtt

Nagyon változatos, és kiszámíthatatlanok az árak, keresni kell, és ki kell fogni, de akad jó áron szép szoba is, kiváltképpen az alberletbudapest kiadó szoba kínálatából választva.

Aki azonban nem szeretne lakótársat, kicsit jobban bele kell ásnia az albérletkeresésbe, és érdemes az egyetemektől távolabb is keresni Budapesten. Ma már a közösségi hálón, és a neten is lehet keresni, és az ingatlanirodák háttérbe szorultak, éppen ezért, ahhoz, hogy felvegyék a versenyt kénytelenek jobbnál jobb ajánlatokkal kecsegtetni.

Ennek köszönhető 10.000 forint alatti összegben ki kell fizetni egy regisztrációs díjat, ami persze ingatlaniroda szerint változó, és ők segítenek megtalálni a nekünk megfelelő albérletet.

A külsőbb kerületekben találni főleg 100 ezer forint alatti lakásokat

Van, amelyiknél elég olcsó a rezsi, hiszen mondjuk, egy igényes panellakást már körbe fűtenek a szomszédok ugyanúgy, mint az újabb típusú házakban, ezért a rezsi egész kedvező. A legtöbb 100ezer forint alatti lakást a külső kerületekben lehet megtalálni, gyakorta rémes tömegközlekedéssel.

Érdemesebb ilyenkor mégis lakótársat keresni egy belsőbb kerületben, mintsem ugyanannyi pénzért olyan helyen élni, amihez képest a kolesz már négycsillagos szállodának tűnik.

Természetesen diákként jobban van időnk körülnézni, érdemes, mert akad, egy-egy gyöngyszem, csak ki kell fogni. Ha nem találunk egy megfelelő kis garzont, akkor még mindig ott van az a lehetőség, hogy többen összefogva, minőségi lakhatást tudunk magunknak találni, az egyetem környékén.