Albérletek Budapesten a home office fénykorában. Hogyan tovább?

Albérletek Budapesten a home office fénykorában. Hogyan tovább?

Még mindig a home office fénykorát éljük. Sokan dolgoznak távmunkából, az albérletükből, vagy éppen egyfajta hibrid munkavégzési formát követve, olykor az irodában, olykor pedig távmunkából. Emiatt sokan gondolták azt, hogy a nagyvárosok kicsit elhanyagolttá válhatnak, mert sok bérlő munkavállaló elhagyja majd azokat. Tényleg ez a helyzet?

Természetesen nem ez a helyzet. Szerencsére a fenti állításnak az ellentéte látszik beigazolódni. Igaz, hogy volt egy olyan időszak, amikor sokan ideiglenesen vidékre költöztek. A többség csupán a távoktatás és a távmunka miatt, egy ideig a szülőkhöz költözött vissza. 

Azonban igazán hamar elkezdték az emberek régi életüket, régi barátaikat hiányolni, és a kiadó lakásokat hirdető oldalak böngészésével kezdték tölteni a szabadidejük. Így még ha van is egyfajta mozgás és változás, nem fog gyökeres felforduláshoz vezetni.

Bár igazán sok előnye van annak, ha távmunkából bárhonnan dolgozhatsz, de miért is ne élvezhetnéd azokat egy nagy városban a kissebb, videkiesebb városok, esetleg a szülővárosod helyett? 

Az előnyök közé tartozik az általalad beosztható, könnyedén struktúrálható, az irodainál rugalmasabbnak tűnő napi rend megtervezése és kivitelezése, ahogyan az önálló és zavartalan munkavégzés szépsége, és ide tartozik a produktivitás növekedése, a reggeli később kelés lehetősége is.

Miért ne élvezhetnéd mindezeket az előnyököt abból a városból, amelyikbe költöztél és amelyiket már elkezdted otthonoddá alakítani? Az emberek hamar felismerték azt, hogy az albérletekből való kiköltözés átmeneti nyugalmat és csupán ideiglenes örömöket nyújthat. 

Ez a rövidtávú boldogság azonban hosszútávú nyugtalansággal és kényelmetlenséggel járhat. Bár kellemes a családdal újra időt tölteni, és kifejezetten jót tesz az embernek, ha vidéken szellőzteti ki a fejét, de a saját, személyes tér, a privát szféra hiánya hamar megbélyegezheti az élményt és a könnyen jött boldogság tova repülhet. 

Az embernek szüksége van a saját személyes terére, a felnőtteknek pedig saját életük kialakítására, annak fenntartására, és legfőképp annak élvezésére. Ha nem akadt különösebben nagy problémád eddigi életeddel, akkor nem érdemes magad mögött hagyni azt. 

Egy kisebb megoldás és különösen jó megoldás lehet ilyenkor az is, amelyet rengeteg fiatal munkavállaló alkalmaz. Költözz, de ne messzire. A változás pedig apránként egészséges, radikálisabb formában sok stresszel járhat. Így hát Budapest egyik részéről egy másik való költözés megoldhatja a problémáidat. 

A külváros szépségei.

Vidékről származol és bár nagyon hiányzik, de nem szeretnéd elhagyni Budapestet, esetleg életszínvonalad és lehetőségeid jobbak a fővárosban? Aggodalomra semmi ok. Akad néhány egészen különleges kerülete Budapestnek, amely a vidéki és kifejezetten a falusi, idilli hangulatot és látképet idézi. 

Ilyen például a 16. kerület is. A kerület öt egykor különálló faluból áll. Bár a falvakat egyesítették, mégis megmaradt a nyugalmas, vidéki hangulat, az utcákon, a szomszédságokban és átfogóan az egész kerületben jellemző a vidéki romantika. 

Ráadásul egész Budapest területén ebben a kerületben a legtisztább a levegő. Kifejezetten kellemes egy ilyen környéken élni és otthonról dolgozni. Az árak pedig elképesztően barátságosak. Ez a városrész egy jól elrejtett titok, amelyet most megosztunk veled.

Hív a kertváros.

Sokan csupán nagyobb térre, udvarra, és barátságosabb szomszédságra vágynak, nem pedig arra, hogy messze éljenek a fővárostól. Ha te is így érzel, akkor a vágyaidat és aggályaidat felismerve érdemes elköltöznöd a belvárosi  albérletedből és Budapest kertvárosába venni az irányt. 

A 18. kerületben tényleg zöldebb a pázsit és kedvesebbek, sőt, boldogabbak is az emberek. A város legszebb kertvárosai is itt találhatók. Még az is előfordulhat, hogy annyira megszereted ezt a kerületet, hogy véglegesen maradsz. 

Engedd, hogy Buda bájai elvarázsoljanak. 

Amikor olcsó, de mégis igényes városrészekről beszélünk, akkor az emberek a legtöbbször Pest kerületeire, főként pedig a belvárosra gondolnak, azonban akad ám látványosság és kedvező árú albérlet Buda egyes kerülteiben is. 

Ha közel maradnál a belvároshoz, akkor az 1. és a 2. kerületek minden bizonnyal lenyűgöznek majd, sőt, akár a fantáziádat is megmozgatják. A Vízváros látványosságai nem csupán a turistákat, de az itt bérlőket is bűbájai alatt tartják.

 Legyen szó egy középkorú tündérmese hangulatáról, vagy a klasszikus, hollywood-i eleganciát tükröző stílusról, ezekbek a kerületeknek bőven akadnak olyan részei, amelyek rabul ejtik majd fantáiádat, ahogyan szemeid is. Ajánlatokért keresd ügyfélszolgálatunk.