Hogyan spórolj egyetemistaként? Kiadó szoba fiatal lakótársakkal.

Hogyan spórolj egyetemistaként? Kiadó szoba fiatal lakótársakkal.

Legyél akár egyetemista, netalán fiatal munkavállaló, esetleg pályakezdő, több, mint valószínű, hogy életednek ebben a szakaszában spórolni igyekszel. Ezt pedig nem teljesen egyszerű hatékonyan megvalósítani manapság, különösen akkor nem, ha éppen az önállósodás küszöbén állva nézelődsz a fővárosi, kiadó albérlet ajánlatok között. 

Több módon is spórolhatsz bérlőként, az albérlet ára ugyanis függhet az aktuális szezontól, de éppen a városrésztől is. A legegyszerűbb módja a spórolásnak és az olcsó albérlet bérlésnek egy kiadó szoba fiatal lakótársakkal. 

Ha te is olcsóbban bérelnél, azonban vonakodsz a lakótársakkal való bérléstől, akkor ajánljuk figyelmedbe ezt a cikket.  Az alábbiakban bemutatjuk, miért is előnyösebb mind anyagilag, mind pedig egyéni fejlődésed szempontjából lakótársakkal bérelni. 

Tanulhatsz a lakótársaidtól.

Ebben az esetben ugyanis vagy a egyetemistaként egy, vagy több emberrel élsz együtt. Megtörténhet, hogy korcsoportoddal laksz, vagy éppen olyan egyénekkel, akik pár évvel idősebbek nálad. Ezek a személyek pedig már tanulmányaik végén járnak, de lehet, hogy már be is fejezték azokat. 

Sok hasznos tanáccsal láthatnak el a tanulás és az élet terén is, sőt, akár segíthetnek is akkor, ha közös szakterülettel rendelkeztek. A legjobb pedig, hogy őket megfigyelve, sok élettapasztalatot gyűjthetsz már egészen fiatalon. 

Ezek az emberek kiváló lakótárs alapanyagnak számítanak, hiszen nem csupán segítőkészek, de nem csapnak nagy zajt, nincs szükségük a lármára, munka után ugyanis szívesebben lazítanának, hogy feltöltődhessenek a következő munkanapra. Így te is csendben és nyugalomban tudsz tanulni. Erről a témáról részletsen is olvashatsz egy régebbi cikkünkben.

Segítő kéz.

Bár a szóló albérlet bérlésnek is megvannak a maga előnyei, amelyekről itt olvashatsz, igen hasznos lehet, ha nem egyedül laksz a lakásban, és valaki segítsedre siethet, amikor arra szorulsz. 

Megeshet, hogy csomagod érkezik, rendeltél valamit online, de utolsó pillanatban házon kívüli elfoglaltságod akad, így nem tudod átvenni a csomagot egy bizonyos napon. Nos, ha a lakótársad épp otthon van, esetleg home office-ból dolgozik, akkor átveheti a csomagodat. 

Túl sok a dolgod? Rengeteget kell tanulni, így nincs energiád mindennap főzni és a takarításról is gondolkodni? Az a jó hír, hogy abban az esetben, ha a célod volt egy kiadó szoba fiatal lakótársakkal, akkor emiatt sem kell aggódnod. 

A takarítással kapcsolatos kötelezettségek és a rend fenntartásának feladata megfeleződik köztetek, a főzést pedig meg lehet beszélni. Ha mindketten nyitottak vagytok az ötletre, akkor felváltva főzhettek, ha nem, akkor természetesen magatoknak intézitek ezen kötelezettségeket. 

Megtanulod a csapaton belüli együttműködést.

Ha eddig még nem fordult meg a fejedben egy kiadó szoba fiatal lakótársakkal, akkor valószínűsíthető, hogy ezeket a sorokat olvasva biztosan elgondolkodsz. Köztudott tény, hogy a siker kulcsa a hatékony kommunikáció és a csapatmunka. Sok tapasztalatot szerethetsz ezen a téren, ha lakótársakkal élsz együtt. 

Egy csapatként vezetitek a háztartást és élitek a mindennapjaitokat. Egy több bérlős albérletben a kommunikáció elengedhetetlen ahhoz, hogy mindenki kényelemben és probléma mentesen tudja élni a hétköznapjait. 

Meggyőztünk? Egy kiadó szoba fiatal lakótársakkal mindig jó döntés. Amennyiben több információra van szükséged a témában, akkor ne habozz, keresd fel ügyfélszolgálatunkat, tégy fel kérdéseket, kérd ki a véleményünk.