Kiadó lakások Budapest zöldövezetében

Kiadó lakások Budapest zöldövezetében

A zöldövezeti albérletek között Budapesten is találni jó áron kiadókat – főként a külső kerületekben. Érthető módon a budai zöldövezetek közül a legdrágább a II. kerület, majd sorrendben utána a XII., III., XI. és XXI. következik.

normafa1

 A második kerület zöldövezeti részén, nagyon szép kiadó lakásokat lehet kapni, a kisebb lakásoktól kezdve a nagyobb három vagy több szobásokig

A nagyobb három szobás lakások, kertkapcsolattal 300-400 ezer forint körül vehetők ki jellemzően, az átlagár pedig 170-180 ezer forint körül alakul.
Természetesen találunk itt is luxuskategóriás lakásokat, terasszal, és panorámás kilátással, ugyanígy a XII. kerület némely részein 1 millió forintos nagyságrendben. Kisebb, 65 négyzetméteres lakásokat már 200 ezer forintért is kivehetünk.
A III. kerületben, a zöldövezeti részén már 200 ezer forint alatt is vannak igazán szép lakások 60 nm alatt. Természetesen itt is találunk nagyobb lakásokat is, több szobásakat és megtalálhatóak az elitebb lakások is, 300-600 ezer forint között.

A külvárosi zöldövezet árai azért mérsékeltebbek

A távolabbi kerületekben, mint a XI. és XXI. a külvárosi hangulat adott a zöldövezeti élet mellett. Itt például 100 ezer forintért is találhatunk kisebb, mégis szép lakásokat, és ugyanúgy van 150-160 ezerért már 50 nm körüli, kibérelhető ingatlan.
Nagyobb kertesház vagy lakás is bérelhető, de itt már milliós körüli luxuslakások kevésbé találhatóak. A sok szobás lakások 200-300 ezer forintér már bérelhetők.

Az Észak Budapesti régió árai egészen kedvezők

A következő kategóriába az Észak Budapesti régió tartozik, azaz a IV., X., XIV., XV., XVI., XVII. kerületek, ezen a helyeken középkategóriás árban mozognak az albérletek. Újpesten 200 ezer alatt már egész jó lakásokat lehet kivenni, jó közlekedéssel. Itt is vannak felújított és régebbi típusúak is.
A külsőbb kerületek, mint a XIV.-XVII. zöldövezeti részei kifejezetten szépek, de a közlekedés kicsit bonyolultabb, hiszen a metró csak az Örs Vezér térig megy el, onnan javarészt buszokkal tudunk eljutni, kisebb-nagyobb távolságra is.
Az autósoknak azonban igazi menedékhely, hiszen a legtöbb helyen nem kell az utcán parkolásért fizetni. Ez azonban a kisebb lakások árán nem látszik, ugyanis itt is 120 ezer forint környékéről indulnak a kiadó lakások, ugyanakkor 300 ezer körül már egész jó 3 szobás lakásokat, házakat lehet bérelni.

Dél Pesten találni a legolcsóbb ingatlanokat

A Dél Pesti kerületek (XVIII., XIX., XX., XXI., XXIII.) szintén nem kell fizetni a parkolásért, és ide hévvel tudunk elérni, illetve buszokkal, és a zöldövezeti lakásárakat tekintve, kisebb albéretek már 80 ezertől kivehetők.
Aki viszont biztosra akar menni, az az alberletbudapest.hu kínálatából béreljen lakást, hiszen itt számlát és szerződést is kap, amivel például a lakhatási támogatást is megigényelheti akár!