Miért fontos lakótársakkal élni napjainkban?

Miért fontos lakótársakkal élni napjainkban?

Megeshet, hogy nehezen viseled az egyedül töltött perceket az albérletedben mostanság. Légy akár társaság-orientált, extrovertált személy, vagy akár visszahúzodó, az egyedüllétet fontosnak tartó és azáltal feltöltődő introvertált személyiségű ember, egy valami biztos, ha egyedül élsz, akkor jelenleg is embert próbáló időkön mész kerersztül. Emberek vagyunk, szükségünk van a társaságra. Ez ilyen egyszerű. Az elmúlt időszakban azonban mégis bonyolulttá vált. Ideje kibogozni.

 Ha nincs is lehetőség a kollektív programok megélésére, az együtt történő pezsgésre, még így is tehetsz a magány és a vele járó káros hátrányok elkerülése, vagy éppen, ha az már kialakult, annak orvosolása érdekében.

Egyedül élsz egy fővárosi albérletben, messze a családtól? Ritkán találkozol a barátaiddal, nagyobb részt online történik az is? Többet hallod a hangját a fülhallgatóban, miközben egy csapatban küzdöttök ellenségeitek ellen egy videó játékban, de arra már csak homályosan emlékszel milyen a mosolyuk, amikor egy vicces mémet mutattak neked a pizza fölött átnyújtva a telefont egy péntek esti összejövetel során? Vagy arra, hogyan ráncolta össze legjobb barátod a szemöldökét, amikor rossz lapjai voltak a póker est során?

A munkatársaid, akikkel együtt kávéztál a szüneteid során , most csak a monitorodon léteznek, és bár kávéztok így is, nem érzik, hogy az új, darálós kávéfőződ sokkal intenzívebb ízt és illatot ad a keserű nedűnek. Pedig isteni, és az egész lakást bejárja az illat. 

Bizonyos ingereket és impulzusokat semmi sem tud helyettesíteni, a fejlett technológia, bár dícséretes kísérletet tesz rá időről – időre, de képtelen ugyanazt biztosítani, amit a valóság. Valami igazira van szükségünk. 

Nagyon fontos, hogy tudd, mindig van lehetőség arra, hogy lakótársakkal bérelj. A társaság ugyanis elengedhetetlen részét képezi nem csupán mindennapi életünknek, de személyiségünknek is.

Sajnos, bizonyos szintig továbbra is az elszigetelődés korszakát éli az emberiség, így ritkán vagy egyáltalán nem találkozunk barátainkkal személyesen, az irodai megbeszéléseket az online video hívásokat helyettesítik, szüleinkkel és nagyszüleinkkel kevesebb lehetőség van a találkozásra. 

Mindez pedig nem csupán a fizikai érintés hiányában történt eddig, de távolságtartást is követelt a biztonságos találkozó megvalósításának céljából. Bár a legtöbb találkozó, értekezlet online felületeken zajlott, mindez nem helyettesíti a valódi, nyers, emberi impulzusok tapasztalásának lényegét, ahogyan azt már említettük korábban.

Ezek a mostanság kialakított, ideiglenes, új szokások bár fontosak, de szembe mennek az evolúció során kialakult emberi mivoltunk lényegével. Az ember társas lény, még a legfüggetlenebb embertársunk is igényli a tásaságot. Ami létezésünktől fogva szokásunk, belénk lett kódolva, annak hirtelen történő megváltoztatása komoly mentális, és akár fizikai problémákhoz is vezethet. 

A legjobb megoldás, ha lakótársakkal együtt bérelsz. Az albérlet piac nem állt le, továbbra is rengeteg kiadó szoba és lakás van piacon Budapesten, lehetőségben nincs hiány, sőt, ha szerencsés vagy, akár még válogatni is tudsz. 

Mivel emeli életed színvonalát, ha egy vagy több lakótárssal élsz együtt? Magányos biztosan nem leszel. A szükséges mindennapi emberi interakciók megtörténnek. Ezek nélkül, tudományosan bizonyított tény, hogy az agy visszafejlődne, a szociális képességeid pedig jelentősen romlani kezdenénk, tehát nem lennél képes hatékonyan kifejezni magad.

Gondolkodásod és mozgáskoordinációd roppantul lelassulna, és ahogyan azt már említettük, a depresszió nagy valószínűséggel, bármilyen erős is légy mentálisan, előbb-utóbb átvenné az irányítást feletted.

 Ezek mind az elszigetelődés okozta tünetek, amelyek, mint ahogy megtanulhattuk ebből a cikkből, szembenállnak mindazzal, amint az emberiség a létezése és fejlődése során megtanult. 

A távolság szükséges, azonban találhatsz megoldást arra, hogy szociális képességeidet szinten tartsd és megakadályozd mind a magány és depresszió kialakulását, mind pedig a mentális leépülést. 

A lakótársaid életben tarthatják a társasági lényt benned. Ami pedig meghatározó lehet most a mentális boldogulás szempontjából az nem más, mint új, közös tradíciók kialakítása, programok szervezése. Így pedig már többen is élvezhetitek az új, darálós kávéfőzőnek köszönhető kávé illatot a lakásban minden reggel

Mégis milyen típusú lakótársakkal találkozhatok az idők során? Ha te is feltetted magadnak a kérdést, kattints ide. További kérdésekkel, információért bátran keresd ügyfélszolgálatunk.