Miért vigyázz a kaució nélkül kiadó lakásokkal? Megmondjuk.

Miért vigyázz a kaució nélkül kiadó lakásokkal? Megmondjuk.

Sokszor halljuk azt a népszerű mondást, mi szerint a pénz nagy úr. Ez jelentősen beigazolódik, ha megnézzük az albérlet piacot.

Számtalan bérlőjelölt keresi a lehető legolcsóbb albérlet opciókat. Sajnos több hibával is jár az, ha ilyen kétségbeesetten, minden komfortot és előnyt feláldozva csak az alacsony árakra koncentrálsz.alberlet kereses budapesten

Sajnos túl sok csapda létezik az albérlet bérlés világában. A gyanútlan albérlet-vadász bérlő gyakran esik ezeknek a csalásoknak, szemfényvesztéseknek az áldozatául. A legegyszerűbben úgy filterezheted a bérbeadókat és a tisztességtelen ajánlatokat, ha kaució nélkül kínálják az albérletet.
Kiadó lakás olcsón kaució nélkül ugyanis nincs. Ha ilyet találsz, akkor készülj fel a sanyarú körülményekre, amelyek a lakásban uralkodnak. Bár teljesen érthető, hogy miért keresnek a lakáskereső fiatalok ilyen jellegű lakásokat, de az ilyen ajánlatok sajnos több veszélyt tartogatnak, mint előnyt, ezért egyáltalán nem éri meg.

1. A lakásban uralkodó állapotok

Az ilyen albérletek általában borzasztó állapotban vannak. Ha a kiadó lakás kaució nélkül került meghirdetésre, akkor nagyon valószínű, hogy a hirdető oldalra feltöltött képek nem tükrözik a valóságot, csupán illusztrációként szolgálnak és semmi közük nincs az albérlet valódi állapotához.
Az is lehet, hogy nem töltöttek fel képet a hirdető oldalra, illetve megkereséskor sem bocsátottak rendelkezésedre ilyet. Ez elgondolkodtatóan gyanús lehet. Miért akarná eltitkolni a bérbeadó a lakás belsejét? Biztosan nem azért, mert álomba illő,luxus körülmények jellemzik azt. Ne hagyd magad becsapni.

2. Kiadások?

Ha a kiadó lakás kaució nélkül szerepel a szerződésben, akkor érdemes mégegyszer átfutnod azon a szerződésen. Nem biztos ugyanis, hogy a későbbiekben nem emelkedik a bérleti ár azzal a titkolt céllal, hogy a kaució árát mégiscsak megszerezzék a Te pénzedből.
Indok lehet a rezsi emelkedésére a tél és az azzal járú hőmérséklet csökkenés, a fűtés bekapcsolása, de bármely más számla miatt is emelhetik a rezsi vagy bérleti árat váratlanul.
 A határozatlan idejű szerződések esetében ez gyakran előfordul ezért ajánlatos határozott idejű szerződést aláírni beköltözés előtt. Itt olvashatsz többet arról, hogy milyen szerződésbeli veszélyek leselkedhetnek rád, és miért is tanácsos határozott idejű szerződést kötni.

3. Veszélyek?

Előfordulhat, hogy a kiadó lakás kaució nélkül szerepel a hirdetések között, azonban szerződéskötéskor mégis elvárják azt, hogy kauciót fizess. Ilyenkor pedig vagy nem írsz alá, vagy alá írsz és kifizeted a kaució árát, de ezekután sejtheted, hogy nem sok bíztatót várhatsz a jövőbeli együttműködéstől. Ide kattintva több információt olvashatsz az albérlet-veszélyekről.
Az is megeshet, hogy a bérbeadó tényleg nem kér tőled kauciót és a jővőben sem emeli az árakat, azért, mert a lakás olyan minősíthetetlen állapotban van, hogy már ő sem látja értelmét annak, hogy sokat kérjen érte, csupán azt várja, hogy baráti áron kiadja azt.
Lehet, hogy pont azon kevés emberek közé tartozol, akiknek annyira sürgősen kellene egy albérlet, hogy még a legvacakabb ajánlatra is kénytelen vagy igent mondani, tudván, hogy az ott tartózkodásod meglehetősen kellemetlen lesz.
Ekkor azonban komoly veszélyeknek lehetsz kitéve. Mivel ezeket a lakásokat a bennük uralkodó helyzet okán lehet ilyen olcsón bérelni, ezért gyakran hiányoznak belőle alapvető, elvárt felszerelések. A felszereltség hiányából kifolyólag fizikai balesetek is érhetnek a lakásban.

Vigyázni kell a gyanúsan olcsó ajánlatokkal, ez az elővigyázatosság a Te érdekedet szolgálja. Olcsó albérletet, kiadó szobát pedig igen is találhatsz, ha nem adod fel. Ajánljuk figyelmedbe cégünk kínálatait és ügyfélszolgálatunk késséges segítségét.